Sondaj în rândul operatorilor HoReCa privind impactul impozitului specific

Sondaj în rândul operatorilor HoReCa privind impactul impozitului specific
person Horeca
access_time_filled

sondajimpozitspecificConsiliul Național al întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu ANAT, FPTR, OPTBR, HORECA, ANTREC și alte organizații patronale din turism, realizează un amplu sondaj privind impactul impozitului specific anual asupra societăților din sectorul hotelier și restaurante/catering, ale cărui rezultate vor fi transmise Guvernului României, Ministerului Economiei, Parlamentului, invitând toate persoanele interesate să răspundă până în data de 8 iulie 2016.

în data de 4 iulie 2016 a fost transmisă spre promulgare Legea privind impozitul specific unor activități, adoptată de Camera Deputaților în data de 28.06.2016, unde se prevede că prin derogare de la prevederile Titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal [impozitul pe profit], cu modificările și completările ulterioare, se reglementează impozitul specific pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – „Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – „Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – „Alte servicii de cazare”, 5610 – „Restaurante”, 5621 – „Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – „Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – „Baruri și alte activități de servire a băuturilor”. *

Impozitul specific anual corespunzător codurilor CAEN 5610 „Restaurante”, 5621 „Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 „Alte servicii de alimentație n.c.a.” se calculează, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite în anexa nr. 1 (se pune Anexa nr. 1 din lege).

Impozitul specific anual corespunzător codului CAEN 5630 „Baruri și alte activități de servire a băuturilor” se calculează, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite în anexa nr. 2 (se pune Anexa nr. 2 din lege).

Impozitul specific anual corespunzător codurilor CAEN 5510 „Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520„ Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 „Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 „Alte servicii de cazare” se calculează, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite în anexa nr. 3 (se pune Anexa nr. 3 din lege).

Declararea și plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare. Suma de plată reprezintă o jumătate din impozitul specific anual.

Impozitul specific anual urmează a fi aplicat începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Puteți descărca chestionarul aici. îl completați adăugând „X” în dreptul răspunsului dorit.

Răspunsurile dvs. sunteți invitat să le trimiteți la adresa de e-mail: iulia.sirbu@cnipmmr.ro

Sursa: www.cnipmmr.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302