Irlanda reduce TVA-ul pentru hoteluri şi restaurante, cu 4.5%

Irlanda reduce TVA-ul pentru hoteluri şi restaurante, cu 4.5%
person Horeca
access_time_filled

Guvernul irlandez a anunțat reducerea cu 4.5% a TVA-ului pentru bunurile și serviciile oferite în industria Turismului, ca parte a eforturilor de a sprijini acest sector și de a stimula crearea de noi locuri de muncă în industrie. Reducerea TVA de la 13.5%, cât este în prezent pentru acest sector, la 9%, va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011.
tva2Sectorul restaurației din Irlanda a salutat inițiativa guvernului: „Numeroasele măsuri pozitive din ultimul timp vor întări încrederea oamenilor din acest sector, vor aduce oamenii înapoi la muncă și vor revitaliza industria turismului și a ospitalității”, a declarat CEO la Restaurants Association, Irlanda, Adrian Cummins. Acesta a adăugat că turismul poate aduce o contribuție semnificatică la revenirea economică a țării. 
Printre cei care beneficiază de reducerea TVA se numără restaurantele și firmele de catering, unitățile de cazare din Irlanda precum și centrele de divertisment, sport și tarifele de intrare la atracțiile turistice.
Asociația Restaurantelor din Irlanda (Restaurants Association) care reprezintă în jur de 700 de restaurante cu peste 63.000 angajați, își va instrui membrii, în perioada următoare, pentru a trece la noile reglementări.
Aceasta nu este o măsură singulară pe care guvernul irlandez intenționează să o aplice în acest sector. Există de asemenea planuri de desființare a taxei de călătării de 3 euro cu intenția de a revigora industria travel în țară.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302