Lion-Gri aduce in Romania noua generatie de vinificatori moldoveni

Lion-Gri aduce in Romania noua generatie de vinificatori moldoveni
person Horeca
access_time_filled

Lion-Gri aduce in Romania noua generatie de vinificatori moldoveni

Lion-Gri Sergiu

La sfarsitul lunii octombrie, in cadrul fastuos al Palatului Åžtirbey, din Buftea, compania Lion-Gri din Republica Moldova a prezentat in premiera publicului romanesc vinurile propuse pentru piata noastra. Dupa mai multi ani de tatonare de catre diversi producatori basarabeni, iata ca vitivinicultura din stanga Prutului reuseste sa propuna pietei din Romania o gama de vinuri credibile si cu potential.

Prezentarea a fost sustinuta de catre o echipa de somelieri formata din Sergiu Nedelea, presedinte al Federatiei Somelierilor din Romania, Cornelia Toma si Bogdan Dumitrescu. Lansarea vinurilor a fost facuta in prezenta presedintelui companiei, Grigore Sonic si a reprezentantilor Lion Gri Romania, firma importatoare.

Silver Lion_mare

in cadrul evenimentului, primii mesageri ai noii calitati a vinului basarabean au fost, deocamdata, „Silver Lion”, un cupaj de Chardonnay si Sauvignon Blanc, „Malbec”, „Golden Lion” (un cupaj de Cabernet Sauvignion, Merlot, Pinot Noir si Saperavi) si un vin special, „Kagor” (o transliterare a denumirii de Cahor), realizat pe baza de Cabernet Sauvignion. Au mai fost prezentate spumantul Lion-Gri si un distilat tip cognac, caruia in Republica Moldova i se spune „divin”.

in urmatorea perioada, Lion Gri Romania urmeaza sa aduca cele mai reprezentative produse, atat pentru reteaua HoReCa, cat si pentru retail. Ele vor fi disponibile atat in magazinul de prezentare care va fi amenajat in zona Gradina Icoanei din capitala, cat si in magazinele specializate si in unele supermarketuri.

Vinurile de la Lion-Gri demonstreaza saltul calitativ al producatorilor moldoveni, salt determinat atat de reorientarea catre cerintele pietei europene, cat si de implicarea tinerei generatii de vinificatori, mult mai receptivi la noile tendinte. Ar fi imbucurator pentru iubitorii de vin din Romania daca aceasta evolutie a calitatii vinurilor de la Lion-Gri isi va pastra tendinta ascendenta.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302