Mai puțin de 2,5 milioane de turiști străini în hoteluri și pensiuni, în 2016

Mai puțin de 2,5 milioane de turiști străini în hoteluri și pensiuni, în 2016
person Horeca
access_time_filled

checkinromaniaMai puțin de 2,5 milioane de turiști străini s-au cazat anul trecut în hotelurile și pensiunile turistice din țară (2,469 milioane mai exact), cheltuielile acestora ridicându-se în total la 5922,5 milioane lei, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în anul 2016 l‐a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 58,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (42,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu‐se călătoriile pentru vacanțe (61,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,7%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (92,3%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 37,6% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 35,6%.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 51,7% și‐au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 30,5% si‐au organizat singuri sejurul.  

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (74,9% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 14,3%, urmate de autocare și autobuze cu 9,1%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,7%.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302