Majorarea taxelor şi impozitelor va duce la falimentul companiilor

Majorarea taxelor şi impozitelor va duce la falimentul companiilor
person Horeca
access_time_filled

insolventCreșterea taxelor și impozitelor locale cu 16% nu ar trebui să fie aprobată de noul guvern, crede Federația Patronatelor din Turismul Românesc, care avertizează că circa 20% din companiile din turism ar putea intra în insolvență în primul trimestru din anul viitor, dacă se măresc taxele și impozitele locale.

În prezent taxele locale ajung până la 5% din cheltuielile firmelor de turism depășind uneori marja de profit. Federatia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu susține creșterea acestor taxe cu 16% și consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de față deoarece firmele nu mai pot suporta creșterea taxelor sau introducerea unor taxe noi, se arată într-un comunicat de presă.

FPTR atrage atenția autorităților publice că mediul privat este sătul de politica economică de până acum care nu a susținut dezideratele mediului privat:

taxe-  să atragă investițiile, în special în infrastructură;
– să susțină mediul de afaceri prin stabilitate și predictibilitate fiscală și încurajarea capitalului autohton;
– să realizeze o relație de respect reciproc între mediul privat și stat.

„Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale să se transforme într-unele constructive nu represive, altfel riscăm să trăim o adevărată criză care va distruge economia națională. Patronatele reprezintă pilonii principali ai investițiilor la nivel național și de aceea un prim pas pentru realizarea unui dialog real între mediul de afaceri și Guven este ca patronatele să fie consultate în ceea ce privește creșterea taxelor și impozitelor.”, se mai arată în comunicatul emis de FPTR.

FPTR speră că noul Guvern va avea o altă abordare, așteptând o stabilitate atât economică cât și legislativă deoarece mediul privat se află într-un moment critic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302