Noutati la Premiile de Excelenta Vinul.ro 2010

Noutati la Premiile de Excelenta Vinul.ro 2010
person Horeca
access_time_filled

Noutati la Premiile de Excelenta Vinul.ro 201

vinul.ro-1

Competitia¾Premiile de Excelenta Vinul.ro”, organizata pentru a doua oara de Vinul.ro, s-a desfasurat in perioada 25-29 octombrie 2010, la AROMA – Centrul de excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara. Editia de anul acesta a venit cu noutati semnificative fata de anul trecut, si anume introducerea unei sectiuni destinata in exclusivitate vinurilor non-retail, vinuri distribuite doar in hoteluri, restaurante, cafenele sau firme de catering, in magazinele specializate de bauturi sau in magazinele de tipul cash&carry. Astfel, juriul a avut de apreciat, pe langa vinurile cumparate de organizatori din marele retail si vinuri din sectiunea non-retail.

vinul.ro-2

Cea de-a doua modificare adusa¾Premiilor de excelenta Vinul.Ro” este aceea ca, de anul acesta, competitia a devenit una internationala, mai multi producatori din tarile invecinate (Republica Moldova, Ungaria, Serbia si Bulgaria), precum si importatorii romani care reprezinta marci din alte tari pe piata din Romania fiind invitati sa participe cu probe in sectiunea destinata vinurilor non-retail.

Valentin Ceafalau, redactor sef la revista Vinul.ro, ne-a declarat despre competitie ca¾este extrem de importanta deoarece pune un pic de ordine, atat pe raft, cat si in segmentul horeca. Au fost jurizate 358 de vinuri dintre care 174 de vinuri au fost cumparate de revista Vinul.ro de pe rafturile supermarketurilor, iar celelalte vinuri au fost trimise de producatori si au intrat la cea de-a doua sectiune, non-retail. in segmentul de retail au fost numai vinuri romanesti, iar in segmentul non-retail au fost trimise de catre distribuitori si vinuri din strainatate. Am avut vinuri din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Australia, Chile si Franta”.

vinul.ro-3

Vinurile analizate in cadrul concursului vor fi tinute secret pana la calcularea punctajelor finale. Organizarea probelor in concurs a fost realizata de Asociatia Degustatorilor din Romania, iar secretizarea probelor a fost asigurata de Federatia Somelierilor din Romania, care a asigurat totodata servirea vinurilor facuta de somelieri.

Degustarile pentru toate seriile s-au realizat in orb, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Vinurile degustate au fost evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola, principalele criterii de jurizare fiind aspectul vinurilor (limpiditate, claritate si efervescenta, in cazul vinurilor spumante), miros (intensitate, calitate si expresivitate), gust (intensitate, expresivitate, calitate si persistenta) si nota globala.

vinul.ro-4

Gala Premiilor de excelenta Vinul.Ro va avea loc pe 4 noiembrie la Centrul AROMA. Evenimentul reprezinta¾un demers absolut necesar, si o dovada a maturizarii pietei. Rezultatele concursului reprezinta un ghid de orientare pentru consumator. Oamenii care vor vedea vinurile premiate se vor putea orienta mai bine si vor sti ca au fost analizate de un filtru destul de bine intocmit de specialisti”, a declarat Catalin Paduraru de la Vinexpert. Partenerii Premiilor de excelenta Vinul.Ro au fost: AROMA, Centrul de excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara, Bilancia Exim, Federatia Somelierilor din Romania, Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, Federatia Bucatarilor din Romania si Schott AG. Sponsorul principal al competitiei a fost Aqua Carpatica.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302