O pensiune din Transilvania, recomandată de Ghidul Lonely Planet

O pensiune din Transilvania, recomandată de Ghidul Lonely Planet
person Horeca
access_time_filled

Recomandat de Ghidul Lonely Planet ca fiind „unul dintre cele mai splendide locuri în care poți să înnoptezi și să mănânci în Transilvania”, pensiunea The Country Hotel din Hărman, județul Brașov, adună în fiecare an zeci de oaspeți din întreaga lume.

country1

The Country Hotel este amenajat într-o casă clădită în anul 1904, în Hărman, aproape de Brașov. Casa adună toate trăsăturile tradiționale ale căminelor săsești ridicate în centrul României secolului al XII-lea: porți masive de lemn, casa în forma literei L și ferestre mari. Unitatea, un Bed&Breakfast tradițional, are la bază conceptul de han intim și cochet, reunind facilitățile și serviciile premium cu aspectul tradițional al clădirii și împrejurimilor.
Achiziționat la începutul anilor ’90, de Marcela Cosnean, hanul a fost restaurat păstrând însă, aproape intacte, toate anexele sale, pentru a fi ulterior transformate în camere pentru turiști. Astfel, încăperile au fost transformate într-un apartament de două camere cu acces la un living room și o bucătărie proprie și într-o cameră pentru oaspeți, care găzduiește un pian cu coadă și covoare de lână vopsite în culori vii. Hambarul a fost transformat într-un studio-galerie în care periodic au loc târguri artizanale.

country2

Bucătăria hanului, o încăpere generoasă, este principala atracție a locației, datorită mobilei vechi, cumpărată din diverse târguri de antichități, iar apoi restaurată în mod minuțios.

Printre primi străini care au poposit la pensiunea The Country Hotel a fost un tânăr englez care a rugat-o pe proprietară să îl lase să fotografieze casa și împrejurimile. La câteva luni de la acestă vizită proprietara a primit prin poștă ediția pentru România și Moldova a prestigiosului ghid de călătorie Lonely Planet. Tânărul englez s-a dovedit a fi unul din editori, iar când deschizi pagina la începutul capitolului despre Transilvania o să descoperi la rubrica „recomandarea autorului” The Country Hotel din comuna Hărman.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302