Peste 1000 de controale ISU la cluburi, baruri și discoteci, la început de decembrie

Peste 1000 de controale ISU la cluburi, baruri și discoteci, la început de decembrie
person Horeca
access_time_filled

controaleisudecembrieîn perioada 3 – 16 decembrie a.c., Inspectoratele pentru situații de urgență au desfășurat acțiuni de verificare la obiective cu afluență de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacol și centre comerciale de tip mall.

Celor 1.915 pompieri (inspectori de prevenire și personal din subunitățile de intervenție) li s-au alăturat la acțiunile de control 420 reprezentanți ai inspectoratelor de poliție, 449 reprezentanți ai inspectoratelor de jandarmi și 72 reprezentanți ai altor autorități cu atribuții de verificare.

în perioada menționată, personalul specializat a executat 1.123 controale la cluburi, baruri și discoteci, 155 controale la săli de cinematograf și săli de spectacole, precum și 43 controale la centre comerciale tip mall.

în urma acțiunilor din teren, inspectorii de prevenire au constatat 4.799 deficiențe (dintre care 718 înlăturate pe timpul verificărilor) și au aplicat 3.498 sancțiuni contravenționale (2.490 avertismente și 1.008 amenzi contravenționale), în cuantum de 6.973.326lei.

Principalele categorii de deficiențe constatate se referă în principal la: existența și funcționalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activității de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizației de securitate la incendiu, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis și a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum și cele referitoare la reglementarea fumatului, neasigurarea condițiilor de intervenție pentru stingerea unui eventual incendiu.

Totodată, cu prilejul verificărilor, la 17 obiective la care au fost depistate încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, s-a impus aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor din județele Argeș, Arad, Caraș-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Neamț, Olt și Teleorman.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 729 de acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Pe durata derulării activităților, personalul specializat al inspecțiilor de prevenire a desfășurat 496 exerciții de evacuare la care au participat peste 4.000 de persoane.

Simultan cu activitățile preventive, în plan operativ au fost derulate 13.379 de misiuni, aproximativ 86% dintre acestea fiind reprezentate de intervențiile serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare (SMURD), urmate de incendii (aproximativ 6%) și alte situații de urgență – (aproximativ 6%). Totodată, în perioada de referință peste 11.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menține ca prioritare misiunile orientate spre siguranța cetățeanului și manifestă o preocupare constantă pentru eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Sursă foto: www.sighet247.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302