Peste 1500 de noi locuri de muncă în industria ospitalității, generate de deschiderile hoteliere de anul viitor

Peste 1500 de noi locuri de muncă în industria ospitalității, generate de deschiderile hoteliere de anul viitor
person Horeca
access_time_filled

Dacă ultimii 5 ani au însemnat o perioada de liniște și de gândire a strategiei pentru industria hotelieră din România, deschiderile înregistrate fiind mai mult în zona boutique hotelurilor și a pensiunilor, în următorii doi ani sunt anunțate nu mai puțin de 11 noi deschideri hoteliere afiliate marilor lanțuri internaționale, dintre care 7 în București și 4 în provincie. Specialiștii Hospitality Management Academy avertizează că deschiderile anunțate vor pune presiune și mai mare pe forță de muncă în turism și vor accentua nevoia de personal calificat.

în București deschiderile anunțate sunt: hotelul Courtyard by Marriott pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu. cu o capacitate de 259 de camere, hotelul Moxy tot din portofoliul Mariott care va avea 120 camere, hotelul Indigo, parte din brandul Intercontinental, cu 100 de camere, Grand Hotel du Boulevard, cu 50 de camere, Ibis Operei, cu o capacitate de 160 de camere, și Aviators Park 259 de camere.

Brașovul va inaugura un hotel Radisson Blu de cinci stele cu 105 camere și hotel Mercure cu 120 de camera. La Oradea va fi inaugurat hotelul Nymphaea Resort cu 200 de camere, în timp ce pentru 2020 este programată deschiderea ISHO Radisson Blu, cu 160 de camere, la Timișoara.

în total aceste deschideri vor genera peste 1500 de locuri de muncă dar și o presiune suplimentară pe forță de muncă din turism, elemente asupra cărora ambasadorii Hospitality Management Academy au atras atenția în cadrul întâlnirilor organizate.

joburiindustriaospitalitatii

Cursurile Hospitality Management Academy își propun să formeze peste 600 de profesioniști din turismul românesc care activează în zonele Sud-Vest, Centru și Sud-Est și să asigure mentorat și coaching pentru 200 de profesioniști din industrie. Se vor organiza cursuri intensive pentru echipele de Resurse Umane din aceste regiuni precum și networking și comunicare între principalii stakeholderi din turism, activi în cele trei regiuni vizate. Sunt grupe în desfășurare la Buzău și Sfântu Gheorghe și sunt grupe în pregătire la Constanța, Brașov, Craiova, Sibiu și Alba Iulia.

Se poate înscrie la cursuri orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenții de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse în proiect, printr-un email la office@europroject.org.ro

Sunt incluse în proiect cele mai turistice regiuni din țară: Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei dar și județe cu potențial precum Albă Iulia, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Vrancea și altele.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302