Premiul de excelenta culturala 2010 al ICR la Budapesta

Premiul de excelenta culturala 2010 al ICR la Budapesta
person Horeca
access_time_filled

Premiul de excelenta culturala 2010 al ICR la Budapesta

1sergiu

Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Sergiu Nedelea va participa in data de 13 decembrie 2010 la decernarea Premiului de excelenta culturala 2010 al Institutului Cultural Roman la Budapesta.
Premiul de excelenta al ICR Budapesta, care consta dintr-un trofeu de bronz realizat de sculptorul Peter Jecza s-a decernat din anul 2007 si pana in prezent unor mari personalitati ale culturii maghiare precum: scriitorul P©ter Esterh¡zy, muzicianul Zolt¡n Kocsis si istoricul Istv¡n R©v.

icr01
Premiul acordat pe 2010 este sustinut de Ion Stendl – pictor È┢i gravor roman, profesor universitar la Universitatea NaÈ›ionala de Arte BucureÈ┢ti, doctor in Arte Vizuale, Pavel Åžusara – critic si istoric de arta, Sorina Ianovici-Jecza – director executiv Fundatia Interart Triade, Geza Sz¶cs – secretar de stat pentru cultura al Republicii Ungare, Ferenc Cs¡k – director general Galeriile Nationale de Arta, istoric de arta si G¡bor Pog¡ny – istoric de arta.

1 vinuri

in seara decernarii premiului va avea loc evenimentul „Vinul romanesc – O istorie culturala”, prezentat de oenologul Gheorghe Moisescu si de jurnalistul Radu Rizea, o incursiune in lumea aromelor si a tainelor vinului romanesc, urmata de o degustare. Participantii sunt Vinarte, care produce anual doua milioane de sticle de vin, suprafata totala de vita de vie exploatata fiind de 400 ha in Mehedinti, la Dealu Mare si Samburesti, Cramele Rotenberg care detin 25 ha in zona Ceptura – Dealu Mare, Domeniul Coroanei-Segarcea si Crama Basilescu care detin arealul viticol Segarcea, cea mai sudica podgorie din Oltenia ce se intinde pe 300 ha si arealul viticol Urlati, 60 ha si Pietroasele 40 ha.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302