Produsele acvaculturii grecesti tot mai prezente pe piata horeca din Romania

Produsele acvaculturii grecesti tot mai prezente pe piata horeca din Romania
person Horeca
access_time_filled

Produsele acvaculturii grecesti tot mai cautate de piata horeca din Romania

Ambasada Greciei in Romania a organizat pe 2 decembrie la hotelul Novotel din Bucuresti, un amplu eveniment dedicat produselor acvaculturii grecesti, cu intentia declarata de a penetra mai bine piata romaneasca, atat piata de retail dar si segmentul horeca. Reprezentanti ai restaurantelor, hotelurilor, importatorilor si distribuitorilor de mancare, oameni de afaceri dar si ai presei de specialitate au degustat produsele Marii grecesti.

mancare greceasca

Grecia este cel mai mare producator din Europa al speciilor de pesti mediteraneene, avand o productie anuala de 100.000 de tone, productie aflata in continua crestere. 74% din productia totala este exportata pe pietele principale ale lumii: Italia, se afla pe primul lor, Franta, Marea Britanie, Benelux, Canada, Spania, Portugalia, Germania, Austria, USA, s.a. Reprezentantii Ambasadei Greciei in Romania considera ca piata romaneasca se aliniaza societatilor moderne in ceea ce priveste adoptarea unei alimentatii sanatoase si are o deschidere din ce in ce mai mare catre produsele acvaculturii grecesti. in special restaurantele romanesti, spune Ioannis Paschalis (reprezentantul biroului de afaceri comerciale si financiare al Ambasadei Greciei), ai caror reprezentanti se inghesuie in marile hypermarketuri sa cumpere pestii adusi direct din Grecia.

ansamblu Grecia

in prezent, produsele acvaculturii grecesti se gasesc in hypermaketuri, Metro, Carrefour, Auchan, Real sau Cora dar au patruns in multe restaurante, ne spune Ioannis Paschalis, atat in Bucuresti cat si in tara. insa, recunoaste acesta, exista cam putine restaurante cu specific grecesc in Romania, fata de alte state europene.

g6

„O societate moderna trebuie sa adopte o alimentatie sanatoasa si implicit sa consume din ce in ce mai mult peste de calitate”, a declarat ambasadorul Greciei in Romania, Georgios Poukamissas. De ce am alege sa importam produsele acvaculturii grecesti? Valorile nutritive exceptionale ale pestilor din Marea Mediterana sunt renumite in intreaga lume, precum si konw-how-ul grecesc in acest domeniu. Aceste produse reprezinta o excelenta sursa de omega 3, de minerale si seleniu, reprezinta un element de baza in dieta mediteraneeana, lupta impotriva bolilor cardiovasculare si ajuta la prevenirea colesterolului Valori nutritionale care lupta impotriva bolilor cardiovasculare, longevitate si o balanta.

ambasador

„Bibanii de mare, dorado, macroul, platica, tonul albastru asteapta sa fie exportate”, a declarat presedintele Federatiei de Acvacultura din Grecia.

Dovada insa ca restaurantele romanesti sunt extrem de deschise catre produsele grecesti o reprezinta numarul extrem de mare de reprezentanti ai restaurantelor la aceasa prezentare.

in prezent exista in Romania 4800 de societati grecesti deschise in Romania, Grecia fiind al cincilea investitor strain in tara noastra. Capitalul investit in Romania depaseste 3 milioane de euro. De mentionat si ca cele mai mari investitii din Europa de Sud-Est au fost efectuate in Romania

 

.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302