Protestele din Libia afecteaza puternic sectorul hotelier

Protestele din Libia afecteaza puternic sectorul hotelier
person Horeca
access_time_filled

 

libia-protest1

Primul hotel JW Marriot din capitala Libiei, inaugurat tocmai pe 15 februarie 2011 – momentul declansarii protestelor -, a anuntat, la nici 10 zile de functionare, suspendarea operatiunilor la toate cele 370 de camere ale noului hotel. Toti angajatii hotelului care sunt emigranti precum si 2 oaspeti ai hotelului au fost evacuati in siguranta in Amman, Iordania. Un purtator de cuvant al hotelului a declarat ca este mai importanta securitatea in momentul de fata decat concentrarea pe afacerea propriu-zisa.

jw-marriott-tower

(J.W. Marriott Hotel Tripoli)

Un alt hotel important din capitala Libiei, manageriat de grupul IHG, si anume Al Waddan a fost inchis. Vicepresedintele operatiunilor hoteliere IHG din Orientul Apropiat si Afica de Vest, Pascal Gauvin a declarat ca”Datorita nelinistilor din Libia, am decis sa inchidem hotelul Al Waddan. Am ajutat oaspetii in planurile lor de calatorie, fie ca au decis sa se intoarca acasa, fie ca au ales sa calatoreasca spre o alta destinatie. Aproape toti angajatii hotelului care sunt emigranti, au parasit Libia. in prezent, mentinem doar un staf minim la hotel. Siguranta si securitatea oaspetilor si a stafului nostru este prioritatea noastra numarul 1”.  Hotelul Al Waddan este manageriat de IHG, dar nu poarta brandul acestei companii. Hotelul InterContinental din Tripoli se afla in constructie si va fi deschis in anul 2014, potrivit unui purtator de cuvant al IHG.

Corinthia Hotel tripoli

(Corinthia Hotel Tripoli)

Sihotelurile Corinthia si Palm City Residences din Tripoli si-au evacuat personalul expatriat, si i-a dus la Malta, la sediul central al hotelului Corinthia. Cele doua unitati de cazare au ramas operationale.

Operatiunile hoteliere din Oman au fost mai putin afectate ca cele din capitala Libiei. Reprezentantii Marriott au declarat ca singurul hotel Marriott din sudul Omanului, „Salalah Marriott Resort” nu a fost afectat de proteste. De asemenea, directorul operatiilor in Oman al IHG a declarat ca”Protestele nu au afectat in mod direct operatiunile la Crowne Plaza din orasul Sohar, deoarece centrul protestelor se afla la 20 km de hotel. Am avut niste rezervari anulate, momentam monitorizam situatia, dar intre timp mentinem operatiile la toate hotelurile noastre din Oman”, a declarat acesta.

IHG detine 5 hoteluri in Oman: InterContinental Muscat; Al Bustan Palace InterContinental Muscat; Crowne Plaza Muscat; Crowne Plaza Salalah and Crowne Plaza Sohar. Compania va deschide inca 3 hoteluri in regiune, in urmatorii ani.

Sursa: http://www.hotelnewsnow.com/

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302