Reducerea TVA pentru industria ospitalitatii, tendinta in statele UE

Reducerea TVA pentru industria ospitalitatii, tendinta in statele UE
person Horeca
access_time_filled

Reducerea TVA pentru industria ospitalitatii, tendinta in statele UE

Dupa ce mai multe tari din Europa au redus TVA-ul pentru industria ospitalitatii, si hotelierii din Marea Britanie cer autoritatilor reducerea TVA la 5%, de la 20% cat este in prezent. Decizia, vine dupa multe exemple de succes din tarile europene care au redus taxa pe valoarea adaugata, cum este Franta, unde TVA a ajuns in prezent la 5%. Acest lucru, spun reprezentantii hotelierilor din UK, duce la crearea mai multor locuri de munca in industrie, la cresterea investitiilor si la profituri mai mari.

taxa tva

Legislatia actuala din Uniunea Europeana permite statelor membre sa-si stabileasca propriul TVA pentru hoteluri si restaurante. Marea Britanie are in prezent una dintre cele mai ridicate rate ale TVA-ului din UE, si anume 20%. Campania de reducere a TVA-ului care va fi lansata in Marea Britanie la sfarsitul acestei luni, este condusa de managerul grupului hotelier Travellodge, Guy Parsons si este sustinuta de British Hospitality Association, British Beer&Pub Association si alti experti din industria ospitalitatii. Guy Pasons a declarat recent ca reducerea TVA-ului va permite industriei sa lase o „mostenire” de 220.000 de locuri de munca noi, in urma Jocurilor Olimpice, si venituri mult mai mari la bugetul statului.

„Una din cele mai mari nemultumiri ale turistilor sunt tarifele mult prea mari ale hotelurilor. Trebuie sa demonstram ca Marea Britanie este deschisa la aceste cerintele acestora si ca suntem dispusi sa ne conducem afacerile oferind preturi rezonabile pentru turisti. Daca nu, noi vom fi cei care pierd, nu ei”.

in Germania, TVA-ul  este de 7%, in Belgia 12% si in Finlanda 13%. in Romania, TVA-ul este 9%. Franta este un exemplu de urmat in acest sens, dupa ce rata TVA-ului pentru hoteluri a fost redusa la 5% de la aproape 20%, in urma unei ample campanii derulate de hotelieri.  Rezultatul? Mai multi turisti si implicit mai multe locuri de munca.

Sursa: Bighospitality.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302