Se deschide Centrul European de Gastronomie şi Turism

Se deschide Centrul European de Gastronomie şi Turism
person Horeca
access_time_filled

Prima bază de practică în gastronomie finanțată de Uniunea Europeană din țara noastră, se inaugurează astăzi, 19 septembrie la Constanța, unde sunt așteptați reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, directori de licee, reprezentanți ai agenților economici și patronatelor din turism.
Centrul European de Gastronomie și Turism este amenajat la standarde occidentale și cuprinde un laborator de gastronomie cu 6 stații de bucătărie complet echipate, un laborator de tehnica servirii (ospătărie), un amfiteatru pentru demonstrații gastronomice, un laborator audio-media și o sală pentru cursuri teoretice.
Inaugurarea Centrului este parte a proiectului „Califică-te! E șansa ta de a te integra în muncă”, proiect strategic cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a cărui implementare a început la 1 septembrie.
Proiectul este rezultatul unui parteneriat transnațional ce reunește Fundația „Ing. Nejloveanu Niculae – Maestru în arta culinară”, Compania de Investiții pentru Turism, S.C. Succes TGM S.R.L. și Centrul European de Profesii Culinare – Paris.
Principalul obiectiv al proiectului este acela de a facilita tranziția de la școală la viața activă a alevilor și studenților, prin îmbunătățirea competențelor acestora. 167 de elevi și 26 de studenți din Constanța, București și Iași au efectuat stagiul de practică în cadrul proiectului POSDRU „Califică-te! E șansa ta de a te integra în muncă” și vor participa la activitatea Schimburi de Experiență și Bune Practici, care se va desfășura în două serii la Centrul European de Gastronomie și Turism.
Astfel, în perioada 18 – 24 septembrie vor fi 90 de elevi și studenți participanți, iar în perioada 25 septembrie – 1 octombrie vor fi 102 elevi și studenți participanți. Pe parcursul celor 5 zile elevii și studenții vor lua parte la aplicații practice, lecții demonstrative, cursuri teoretice și vizite de lucru.
La inaugurarea Centrului, care are loc astăzi, va avea loc și o demonstrație de gastronomie a Maestrului în Arta Culinară Vincent Perre – profesor instructor la centrul European de Profesii Culinare CEPROC Paris.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302