Seminarii privind securitatea în muncă pentru industria ospitalităţii

Seminarii privind securitatea în muncă pentru industria ospitalităţii
person Horeca
access_time_filled

Peste 150 de manageri, antreprenori și angajați din industria ospitalității au participat în perioada 27-28 octombrie 2011, la Sinaia, la primul Seminar Regional de Informare din cadrul Proiectului „Securitatea și sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate”, adresat Regiunii Muntenia-Sud.
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabont” București (INCDPM), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), a organizat acest prim seminar din seria celor kitchenopt Seminarii Regionale de Informare organizate în cele 8 regiuni ale României, reușind să atragă atenția asupra celor mai importante aspecte privind modul de aplicare a legislației securității și sănătății în muncă.
Timp de 2 zile, experții români și internaționali au prezentat participanților exemple de bune practici în managementul riscurilor și organizarea flexibilă a muncii în hoteluri, restaurante și firme de catering ale unor companii din țară și din Europa. În acest context s-au purtat discuții referitoare la creșterea competitivității prin prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, managementul factorilor de risc, modalități de realizare a flexisecurității sau prevenirea accidentelor de muncă și profesionale. Nu au lipsit bunele practici în domeniu și sesiunile de lucru în grupuri prin intermediul cărora participanții au adresat întrebări și au aflat informații utile companiilor pentru care lucrează.
Participanții interesați pot solicita informații despre următoarele seminarii, prin email la adresa horeca@protectiamuncii.ro,  după cum urmează :
• București Noiembrie 2011 – Seminar HORECA București (București-Ilfov);
• Timișoara Decembrie 2011 – Seminar HORECA Regiunea Vest: județele Arad,
Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș;
• Brașov Ianuarie 2012 – Seminar Horeca Regiunea Centru: județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu;
• Craiova Februarie 2012 – Seminar HORECA Regiunea Sud-Vest: județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
• Iași Martie 2012 – Seminar HORECA Regiunea Nord-Est: județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
• Cluj Aprilie 2012 – Seminar HORECA Regiunea Nord-Vest: județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
• Constanța Iunie 2012 – Seminar HORECA Regiunea Sud-Est: județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea.
securitateProiectul național strategic „Securitatea și sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni!
Prin implementarea acestuia se promovează o mai bună vizibilitate a problematicii securității și sănătății în muncă în mediul de afaceri din România, a organizării flexibile ca premisă a creșterii competitivității și adaptabilității companiilor românești la cerințele pieței.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302