Si Romania celebreaza“Noaptea Beaujolais Nouveau”

Si Romania celebreaza“Noaptea Beaujolais Nouveau”
person Horeca
access_time_filled

Si Romania celebreaza”Noaptea Beaujolais Nouveau”

beaujolais nouveau time

Pentru prima data in Romania se organizeaza celebra sarbatoare in toata lumea¾Noaptea Beaujolais Nouveau”, organizata pentru prima data in Franta, in anul 1951 si care a devenit in anul 1970 sarbatoare nationala aici. Sarbatoarea face furori in toata Europa, in America de Nord si Asia si se organizeaza in fiecare an, in cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansata in lume noua recolta Beaujolais sub forma vinului Beaujolais, din Franta, „un vin tanar, racoritor, cu un puternic buchet fructat”. Momentan, in Romania, vinul Beaujolais se poate achizitiona doar de pe site-ul www.lareserve.biz, dar spune Patrick Pettenuzzo, unul din organizatorii evenimentului, anul viitor vinul va patrunde si pe piata de retail si horeca din Romania.

mare beaujolais

in Romania, celebra sarbatoare este adusa de Artgastro si Ambasada Frantei si va debuta pe 18 noiembrie 2010, in centrul istoric al capitalei, pe strada Franceza, cand peste 50 de chelneri din Bucuresti vor lua parte la cursa¾Gar§on de Caf©”. Chelnerii vor trebui sa parcurga 600 metri cu o tava cu 5 pahare umplute pe jumatate cu vin. Cine nu varsa nicio picatura castiga. Castigatorul va obtine o calatorie de 4 zile la Bocuse d’Or, de la Lyon, in ianuarie 2011. Tot pe 18 noiembrie, la miezul noptii, in centrul istoric al Bucurestiului se vor degusta vinuri Beaujolais in toate bistrourile si restaurantele participante la eveniment. Noaptea Beaujolais Nouveau se va incheia pe 19 octombrie, cu Seara Beaujolais Vip, la Novotel, cand va avea loc decernarea premiilor.

cursa

Peste 70 de milioane de sticle de vin sunt distribuite in toata lumea cu ocazia acestui eveniment. Vinul provine din regiunea Beaujolais, situata la nord de orasul Lyon, capitala mondiala a gastronomiei. in Paris, cu ocazia Zilei Beaujolais, multi locuitori ies sa petreaca  in bistro-uri, cafenele sau vinarii, care se transforma in locuri speciale, astfel ca atmosfera generala este una de sarbatoare. in toate vremurile, regiunea Beaujolais din Franta a stralucit in toata lumea prin vinurile sale, care nu au avut frontiere. Viile din Beaujolais se intind pe aproximativ 55 de kilometri, de la sud la nord, intre orasele Lyon SiMacon. Pe primele locuri la capitolul importuri se numara Japonia, Statele Unite si Germania.

beaujolais-nouveau-japon

O lege din Franta, ce dateaza din 1951, stipuleaza ca Beaujolais Nouveau nu poate fi scos la vanzare inainte de cea de-a treia joie a lunii noiembrie. Culesul strugurilor din regiunea Beaujolais, urmat de macerare, presare, fermentare si un proces rapid de imbuteliere culmineaza cu evenimentul de lansare, ce a devenit in timp un motiv de intrecere si in acelasi timp una de sarbatoare. Lumea intreaga isi da astfel intalnire in fiecare an, in cea de-a treia joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, pentru singura sarbatoare populara internationala dedicata vinului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302