Somelieri de seama ai Japoniei vor vizita Romania

Somelieri de seama ai Japoniei vor vizita Romania
person Horeca
access_time_filled

Somelieri de seama ai Japoniei vor vizita Romania

Federatia Somelierilor din Romania in colaborare cu Asociatia de Afaceri Romano-Japoneza organizeaza in perioada 10 – 17 aprilie 2011 vizita presedintelui Asociatiei Somelierilor din Japonia (JSA), dl. OKA Masaharu si a Campionului National al Somelierilor din Japonia, dl. HORIUCHI Toshiao.

FSR-logo

in perioada mentionata reprezentantii JSA vor vizita producatori de vinuri din Romania si vor participa la seminarii organizate de Federatia Somelierilor din Romania. Aceasta vizita va fi mediatizata in media de specialitate din Japonia si din Romania. Este pentru prima data in istoria relatiilor romano-japoneze cand se organizeaza o vizita la nivel de conducere al JSA si se considera ca aceasta va contribui la imbunatatirea imaginii vinului romanesc in Japonia. Costurile vizitei sunt suportate 50% de Federatia Somelierilor din Romania si 50% de Asociatia de Afaceri Romano-Japoneza (JRBA) precum si de membri acestei asociatii.

Un pas extrem de important pentru promovarea vinului romanesc, sau mai bine spus pentru atragerea atentiei asupra existentei vinului romanesc este relatia stabilita de Asociatia de Afaceri Romano-Japoneza cu JSA (Japanese Sommelier Association). JSA este o organizatie extrem de importanta pentru industria vinului in Japonia si una dintre cele mai puternice asociatii de profil din lume. JSA da practic tonul in ceea ce priveste vinul consumat in restaurantele nipone, Japonia avand cel mai mare numar de somelieri atestati din lume.

Stabilirea unei relatii intre Federatia Somelierilor din Romania si JSA va aduce beneficii tuturor companiilor importatoare de vin romanesc din Japonia si companiilor producatoare din Romania care exporta deja sau doresc sa exporte pe piata japoneza.

Manual JSA

Tot JSA publica anual si unicul manual al somelierilor din Japonia intitulat „Nihon Somurie Kyouhon” (Manualul Somelierilor din Japonia). Acest manual este o lucrare extinsa care cuprinde informatii despre industria vinului din toate marile tari producatoare de vin. Din pacate pana la editia 2010 informatia despre Romania lipsea cu desavarsire insa dupa lungi eforturi depuse de JRBA si Federatia Somelierilor din Romania s-a reusit obtinerea unui spatiu pentru a publica informatii despre industria vinului romanesc in editia 2011 a acestui manual. Acest lucru pune vinul romanesc intr-o alta pozitie pe piata nipona prin faptul ca pentru prima data in Japonia aspirantii la meseria de somelier vor trebui sa invete si despre vinul romanesc pentru examenul sustinut anual de JSA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302