Ministrul Grapini: FIHR este singura federație care se opune impozitului forfetar

Ministrul Grapini: FIHR este singura federație care se opune impozitului forfetar
person Horeca
access_time_filled

calculimpozitforfetarMinistrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini a trimis astăzi presei un răspuns la scrisoarea deschisă transmisă de președintele Federatiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Radu Enache, referitoare la impozitul forfetar, subliniind că „Radu Enache ar fi trebuit să constate că FIHR este singura federație care se opune”, adăugând totodată: „Să fie datorită faptului că „cei mari” au plătit cel mai puțin impozit pe profit?”.

În scrisoarea deschisă trimisă de președintele FIHR ministrului Grapini se arată care sunt nemulțumirile hotelierilor referitoare la acest nou tip de impozitare, într-un argumentație solidă, pe care o vom reda în întregime mai jos.

„Regret atitudinea omului de afaceri Radu Enache de a transmite o scrisoare deschisă, atâta timp cât a fost invitat la fiecare întâlnire cu asociațiile din domeniu, atunci când s-a discutat despre o nouă metodă de impozitare. Din procesele verbale, care i-au fost  transmise după fiecare întâlnire a Grupului de lucru, ar fi trebuit să constate că este singura federație care se opune. Să fie datorită faptului că „cei mari”, au plătit cel mai puțin impozit pe profit?”, se arată în răspunsul transmis presei de Maria Grapini.

„Studiul pe care îl face Ministerul se bazează pe date statistice, dar și pe experiența altor țări. Recent, am avut o întâlnire, în Franța, cu Ministrul Turismului și am putut constata că cei din domeniul hotelier au taxe cu atât mai mari, cu cât au gradație superioară și capacitate mai mare.”, spune ministrul, care adaugă că nu dorește ca acest nou mod de impozitare să fie povară doar pe IMM-uri și nici nu dorește să păstreze un sistem inechitabil și neetic în domeniul fiscal.

Maria Grapini recunoaște că evaziunea nu se poate îndepărta printr-un impozit în plus, „de aceea nu vrem să mai introducem un impozit pe care să-l plătească tot cei corecți, ci dorim să înlocuim MODUL de impozitare.”.

Puteți citi integral Scrisoarea Deschisă transmisă de Federația Industriei Hoteliere din România, Ministrului Grapini, referitoare la impozitul forfetar, AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302