Cum influențează tichetele de vacanță turismul intern

Cum influențează tichetele de vacanță turismul intern
person Custom
access_time_filled

BrasovGuvernul a confirmat recent că, anul viitor, va acorda din nou tichete de vacanță, după ce acestea au fost sistate în 2021. Voucherele de vacanță vor putea fi utilizate numai în România, iar în cazul celor emise anul trecut, încă nefolosite de către turiști, termenul de valabilitate va putea fi prelungit până în decembrie 2022. Măsura este una binevenită pentru turismul intern, dar și pentru turiști, în condițiile în care tichetele au contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 21% dintre respondenți au declarat că nu au mers în vacanță în România înainte de a primi aceste vouchere, în timp 42% dintre respondenți au declarat că au călătorit atât în România, cât și în afara țării înainte de acordarea acestor stimulente din partea statului.

De asemenea, 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susțin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an, o dovadă în plus a faptului că aceste tichete reprezintă un sprijin important pentru industria ospitalității.

Care sunt destinațiile din România în care turiștii au folosit cel mai des vouchere de vacanță

încă de la implementarea măsurii de acordare a tichetelor de vacanță și până în prezent, românii le-au folosit pentru a rezerva cazări în țară, aceștia votând mai multe opțiuni în topul destinațiilor favorite.

Deloc surprinzător, stațiunile montane (votate de 75% dintre respondenți) și cele de pe litoralul românesc (votate și ele în proporție de 44%) conduc detașat în clasamentul locurilor în care turiștii au mers cu voucherele de vacanță, însă nici destinațiile balneoclimaterice (31%) și marile orașe din România (27%) nu au fost ignorate la acest capitol.

Cum au folosit românii tichetele de vacanță

Așa cum era de așteptat, cei mai mulți dintre românii care au primit tichete de vacanță le-au folosit pentru a-și rezerva vacanța de vară (53%), sezonul estival fiind și cel mai aglomerat pentru turismul intern. De asemenea, aceștia au folosit voucherele pentru a rezerva cazări și servicii turistice în timpul weekendurilor prelungite (32%), corelate adesea cu zilele libere de la stat, care au fost mai puține în acest an.

8% dintre respondenții la chestionarul Travelminit.ro susțin că au folosit tichetele pentru a rezerva un city-break în țară, 4% dintre ei le-au utilizat pentru sejururile din timpul sărbătorilor (Paște, Crăciun etc), în timp 3% au declarat că au apelat la tichete cu alte ocazii.

Iar asta nu este tot. Conform sondajului Travelminit.ro, 69% dintre concediile rezervate cu voucherele de vacanță sunt petrecute cu familia, 21% dintre ele sunt petrecute în cuplu și doar 10% sunt petrecute alături de grupul de prieteni. Aceste date scot la iveală faptul că apariția tichetelor de vacanță nu doar că a stimulat turismul intern, dar a și contribuit la organizarea concediilor de familie.

Cât despre tipul de unitate la care s-au rezervat cazări cu ajutorul voucherelor de vacanță, sondajul relevă faptul că 44% dintre turiștii respondenți au optat pentru pensiuni, 42% au ales hotelurile, 8% s-au orientat către cabane, vile și case de vacanță, unități perfecte pentru grupurile mici și medii, în timp ce 6% dintre ei și-au dorit intimitatea unui apartament.

Ce buget au alocat turiștii pentru sejururile susținute de tichetele de vacanță

în ceea ce privește bugetul alocat, 27.6% dintre respondenți susțin că au dat între 1001 și 1500 RON pentru pentru sejururile achitate cu tichete de vacanță. Cuantumul acestora este de 1450 RON, ceea ce înseamnă că cei mai mulți turiști au încercat să se încadreze cât se poate de bine în limita stabilită de stat. 24% dintre participanții la sondaj au răspuns că au cheltuit peste 2000 RON, iar 22.7% au alocat între 1501 și 2000 RON pentru sejururile lor. în același timp, 85% dintre beneficiari confirmă că a fost necesară suplimentarea bugetului primit sub forma voucherelor de vacanță, iar 62% dintre ei sunt de părere că sumă primită nu este suficientă pentru acoperirea unui concediu.

Nu în ultimul rând, conform chestionarului Travelminit.ro, 98% dintre respondenți își doresc să primească aceste tichete și în 2022, ceea ce înseamnă că decizia guvernanților de a relua acordarea voucherelor anul viitor este de bun augur pentru turismul intern și va contribui masiv la o creștere a rezervărilor și a cifrelor industriei, mai ales după toate măsurile și restricțiile impuse în ultimii doi ani.

Despre Travelminit.ro
Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervarilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține peste 8000 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Articole Recomandate

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302