O prima etapă de dezvoltare a resortului-destinație ARCA a fost finalizată și include deschiderea Cherhanalei Lotca

O prima etapă de dezvoltare a resortului-destinație ARCA a fost finalizată și include deschiderea Cherhanalei Lotca
person Horeca
access_time_filled

În weekend-ul 21-22 mai, în comuna Blăgești, la 30 de km de Bacău, a fost inaugurată cherhanaua Lotca, marcând astfel debutul unui proiect turistic inovativ care se va întinde pe 130 de hectare. 
Meniului locației este creat de Chef Ștefan Popescu, iar ambientul poartă semnătura biroului de arhitectură și design interior Yellow Office, mobilierul și decorațiunile fiind create de producători și artiști locali. Atât meniul, cât și designul Lotca au drept sursă de inspirație natura, pe care creatorii cherhanalei cu ponton își propun să o aducă în centrul unei experiențe culinare unice.

Despre ARCA, resortul-destinație care își propune să redefinească relaxarea
Dezvoltat în jurul unei ferme piscicole, ARCA își propune să ofere un paletar de locuri și experiențe de petrecere a timpului liber, devenind astfel un resort-destinație pentru turiștii interni și internaționali.
Ne dorim ca fiecare zi petrecută la ARCA să fie o călătorie printre o mulțime de întâmplări, aventuri, lecții și povești care fac ca timpul să curgă cu sens, iar la fiecare vizită, clienții noștri să fie surprinși cu ceva nou. Piesă cu piesă, ca într-un puzzle ce se descoperă treptat, ne dorim să creăm un loc al trăirilor autentice, un loc unde oamenii să se simtă prețuiți, să se încarce cu o stare de bine și cu amintiri din cele mai frumoase. Este o călătorie în care ne dorim ca oaspeții să ne fie camarazi, să avem un schimb permanent de informații și păreri”, Adelina Rusu, fondatoarea ARCA.


Într-o primă etapă de dezvoltare, au fost deschise: cherhanaua Lotca, salonul pentru evenimente Foliage, ambele cu ponton peste iazul central al resortului și Poof, un parc artizanal care va servi drept spațiu de relaxare și promenadă pe malul lacului, dar și loc de desfășurare pentru evenimente culturale.
În iulie 2022, complexul de Tiny Houses și apartamentele ARCA vor fi incluse în circuitul turistic, în această etapă urmând să fie deschise si terenurile de tenis și padel, dar și un parc pentru copii. În cursul anului 2022, la ARCA vor fi amenajate 3 rezervații cu diverse specii de căprioare și cerbi, zonă de picnic cu căprioare pe malulul lacului, iar turiștii se vor putea bucura de tururi ghidate la bazinele cu pești. Tot în 2022, se va lansa propria linie de delicatese pescărești ”by ARCA”, pregătite după rețetă proprie în hala de producție de pe domeniu.


Pentru că planul de dezvoltare a complexului include și alte restaurante aprovizionate cu cât mai multă materie primă din producție proprie, până în anul 2024, la ARCA vor fi înființate: sere, microferme de bovine, fazani, rațe domestice și păsări, plantație de zmeură, livezi cu pomi fructiferi, mure și coarne, dar și o zonă dedicată apiculturii. Tot până în 2024, resortul își propune să producă energie verde, iar până în anul 2026, vor fi inaugurate hotelul ARCA și un centru de wellness.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302