România urcă pe podium la Competiția Mondială de Sushi din Tokyo

România urcă pe podium la Competiția Mondială de Sushi din Tokyo
person Horeca
access_time_filled

La World Sushi Cup, echipa României, sub îndrumarea echipei ZenSushi, a obținut locul I la categoria „Creative Sushi Open Competition”, locul 3 în clasamentul general, cât și premiul special „Yamasa Soy Sauce”. Competiția Mondială de Sushi s-a desfășurat la Tokyo, în perioada 18-20 ianuarie 2024.
Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru experți în gastronomia japoneză și bucătari din întreaga lume să își pună la încercare creativitatea și măiestria în arta bucătăriei clasice japoneze numită EDO-MAE.

Sorin Zaharia a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3 în clasamentul general. Andrei Zaharia a primit premiul special „Yamasa Soy Sauce”. Iulian Constantin a obținut al doilea Dan, certificare care atestă înalte cunoștințe în stilul clasic de preparare a bucătăriei japoneze EDO-MAE și a primit distincția onorifică de GoodWill Ambasador în România, acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia. În conformitate cu tradiția, sistemul de gradare „dan” este corelat cu extinderea cunoștințelor, perfeționarea tehnicilor și dezvoltarea unei înțelegeri fundamentate a artei specifice.

Echipa României se antrenează intens în Japonia, explorând și asimilând secretele tradiționale ale preparării sushi-ului în stil Edo Mae. Ne străduim să creăm nu doar experiențe gastronomice memorabile, ci și să ducem arta noastră la niveluri de excelență”, a spus Constantin Iulian, președintele onorific al juriului, coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi, organizatorul Romanian Sushi Cup.

World Sushi Cup Japan este un o competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association și sponsorizată de Ministerul Japonez de Agricultură cu scopul de a îmbunătăți standardele și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazilian Sushi Cup etc.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302