WorldSkills Competition Hotel Reception and Housekeeping, 2nd Edition

WorldSkills Competition Hotel Reception and Housekeeping, 2nd Edition
person Horeca
access_time_filled

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la hotel Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, va avea loc a doua ediție a concursului WorldSkills Hotel Reception and Housekeping din România, destinat elevilor de liceu care studiază domeniul turismului și al ospitalității. Vor participa 28 de elevi de la licee membre ale Rețelei Parteneriale 9 Turism creată prin proiectul ERASMUS+: EQAVET-NRP-RO2019-2022 al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

Vor fi prezenți elevi din București: Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Colegiul Tehnic „Grivița” și din țară: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Timișoara, Colegiul Economic „Hermes”, Petroșani, Liceul Tehnologic ”Horea” Marghita, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii, Buzău, Colegiul Economic „Regele Mihai I” Buzău. Elevii sunt antrenați de tutori de practică de la 12 hoteluri din București, Timișoara, Buzău, Petroșani, Oradea, Băile Felix.
WorldSkills Hotel Reception and Housekeeping a fost inițiată de Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism pe formatul WorldSkills, împreună cu fundația WorldSkills Romania, cu contribuția Federației Industriei Hoteliere din România.

Concursul presupune două secțiuni: Housekeeping, în care elevii demonstrează abilitățile de aranjare profesională a patului hotelier și o secțiune a Recepționerilor de hotel în care elevii concurează în cadrul a două probe: Front office și Back office, cu subiecte de evaluare precum: rezervarea hotelieră, operații de check in, comunicarea cu oaspeții, asistarea turistică pe parcursul sejurului.
În deschiderea ediției se va organiza un concurs demonstrativ „Making the bed” în care 4 echipe tutore – elev practicant ce reprezintă două hoteluri se vor întrece în a-și demonstra măiestria și rapiditatea în aranjarea patului hotelier.
Juriul este format din profesioniști din industria ospitalității, profesori, experți WorldSkills, iar premiile oferite sunt generoase: sejururi, cursuri de gastronomie, bilete la teatru, cărți etc.

Această olimpiadă pune în valoare calitățile dezvoltate prin educația pentru turism și ospitalitate oferită tinerilor de liceele tehnologice și învățământul profesional și dual. În plus, este un instrument de atragere a tinerilor către domeniul turismului, le arată complexitatea și eleganța meseriilor din acest domeniu, fiind un concurs în condiții de lucru reale, în spațiul unui hotel, cu probe practice construite pe baza standardelor profesionale internaționale din industria ospitalității. Ca ambasador CEDEFOP* consider acest concurs un exemplu de bune practici în promovarea VET și prevenirea părăsirii timpurii a școlii”, spune Larisa Ile, organizator, fondator Edu4Tourism.


*https://www.cedefop.europa.eu/en/tools/vet-toolkit-tackling-early-leaving/ambassadors-list

Informații suplimentare despre WorldSkills: https://www.worldskills.ro/ , https://worldskills.org/ https://worldskills2024.com/en/home-page/;

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302