Cum să reduceţi deşeurile din restaurante prin achiziţii eficiente

Cum să reduceţi deşeurile din restaurante prin achiziţii eficiente
person Horeca
access_time_filled

foodwasteDeșeurile alimentare pot constitui o problemă reală pentru afacerile din sectorul restaurației. Tocmai de aceea este indicat să încercați să le reduceți cantitatea și să le gestionați corect. Cea mai bună metodă de a reduce reziduurile este, potrivit Unilever Food Solutions, să nu cumpărați de la început prea multe produse.

Menținerea unei politici de achiziții constantă este sigură atunci când există un sistem bine pus la punct cu informații despre achizițiile trecute, prezente și viitoare. Foarte util este să aveți un istoric al achizițiilor care să vă ajute în planificare.

Achiziția înseamnă cumpărarea produselor necesare care să poată fi folosite în timp util ca ingrediente în bucătărie. Personalul trebuie să pregătească mâncarea în timp util, ținând cont de costurile, calitatea și cantitatea mâncării.

Pentru a optimiza procesul de achiziție este indicat să utilizați o listă scurtă și simplă pentru cumpărare. Lista poate fi sub formă de tabel care va trebui completat de aceeași persoană, și care trebuie să includă data notării, numele produsului, cantitatea cumpărată, cantitatea de pe stoc, standardele stocului și comanda. E bine de știut că o singură persoană va fi responsabilă de achiziții pentru a evita situațiile în care se plasează două comenzi în același timp sau se greșește comanda.

Iată ce trebuie să aveți în vedere:

•  Nu comandați alimente în exces, ci numai minimul necesar pentru o anumită perioadă ca să evitați stricarea hranei!

•  Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este să gătiți în funcție de sezon. Țineți minte că ingredientele care nu sunt de sezon au parcurs un drum lung până la cumpărător, așa că există un risc mai mare să se strice.

legumeproaspete

•  Cumpărați cantități mari numai dacă se consumă repede sau dacă nu sunt perisabile! Într-adevăr, puteți face economie atunci când cumpărați un volum mare de produse alimentare, dar veți fi surprins să descoperiți cât pierdeți în urma alimentelor care sunt în exces și care trebuie aruncate.

•  De asemenea, produsele congelate, deshidratate, îmbuteliate sau conservate vă ajută să evitați compromiterea integrității preparatelor proaspete. Adică, veți reduce produsele perisabile și, desigur, resturile alimentare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302