Nevoia de restaurante cu loc de joacă pentru copii

Nevoia de restaurante cu loc de joacă pentru copii
person Horeca
access_time_filled

Deși industria HoReCa este în plină dezvoltare în România, mai avem încă mult de lucru în ceea ce privește sfera de divertisment și locații pentru familiile cu copii. Deși mulți beneficiari, atunci când își propun să deschidă noi restaurante, studiază piața, majoritatea nu observă potențialul enorm oferit de segmentul familiilor tinere cu copii, care sunt în căutare de locuri interesante și interactive de ieșit în oraș.

Din păcate, astăzi este foarte dificil să găsim un loc care să satisfacă atât nevoile părinților, cât și a copiilor. Uneori, cauza este dimensiunea spațiului, amplasarea acestuia sau chiar specificul localului. Doar mall-urile sau câteva galerii comerciale au locuri de joacă dedicate, unde îți poți lăsa copilul supravegheat, în timp ce părinții au timp să meargă la cumpărături. Iar dacă vorbim de spații unde să implicăm cele două categorii de clienți, atunci lucrurile sunt și mai descurajatoare.

Restaurantele pentru familii reprezintă o afacere specială în domeniul Foodservice, care necesită nu numai o abordare profesională din partea beneficiarului, dar și crearea de meniuri speciale, programe interactive etc. De aceea, la elaborarea unui astfel de restaurant, este necesar să se țină cont de mai multe detalii.

restaurantecopiiromania

Proiectul tehnologic pentru aceste locații nu diferă în esență de cel al restaurantelor cu alt specific sau dedicate altui segment de public. Cu toate acestea, se pune un mare accent pe siguranță și igienă, luând în calcul că aici ar putea veni părinți cu copii nou născuți sau cu adolescenți. Designul restaurantului este unul dintre acele aspecte în care merită să investiți, deoarece zonele de joacă și divertisment vor fi mult mai exploatate decât zona de mese dedicată adulților. De aceea, mobilierul trebuie să fie realizat din materiale non-toxice, cu un design ergonomic, evitând muchiile tăioase sau elementele care pot deveni un pericol pentru copii.

înainte de a crea un concept pentru acest spațiu, trebuie să țineți cont de câteva aspecte care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă:

  • Gama cromatică. Cu siguranță un restaurant dedicat copiilor va fi mult mai colorat și luminos. Ideal este să avem cât mai multă lumină naturală, iar dacă acest lucru nu este posibil, optați pentru corpuri de iluminat cu becuri care produc lumină neutră sau caldă. Iar dacă ne referim la culori, acestea nu trebuie să fie foarte puternice, deoarece creează efectul de agitație. în schimb, puteți opta pentru tonuri pastelate și câteva accente de culoare;
  • Materialele folosite trebuie să fie neapărat antibacteriene, ușor de curățat și moi, pentru a evita loviturile;
  • Orice copil are personaje pe care le îndrăgește, fie din povești sau din desene animate. Puteți să le folosiți ca sursă de inspirație!
  • Știm foarte bine că cei mici se plictisesc foarte repede, de aceea ar fi bine să existe cât mai multe locuri cu diverse activități, ideal ar fi să le separați pe grupe de vârstă;
  • Majoritatea părinților sunt interesați de spații unde copilul lor, pe lângă activități individuale, să interacționeze și cu alți copii prin jocuri sau programe de divertisment. Ba chiar sunt dispuși să se implice în activitățile celor mici, de aceea și jocurile de societate sunt bine-venite.

origamikidscafe

Deschiderea unui astfel de restaurant nu este doar o afacere interesantă, dar poate deveni foarte profitabilă, chiar dacă implică mai multe responsabilități. Inițial, cheltuiala este mai mare față de un restaurant dedicat doar adulților, dar cu siguranță vă veți recupera investiția destul de repede. Și vă spun acest lucru în calitate de potențial client, care are un copil de 3 ani și caută astfel de spații în București, însă ele aproape nu există!

Nu toți beneficiarii se vor concentra pe acest segment, dar cel puțin îi îndrum să creeze în restaurantele lor mici locuri de joacă și pentru segmentul părinților cu copii. Și, nu în ultimul rând, să asigure în băi mese pentru înfășat sau zone de parcat căruțul.

Vreau să închei acest articol cu o notă optimistă și să încurajez investitorii să dezvolte și această nișă, încă la început de drum.

Articol scris de Natalia Berezovskaia, arhitect de interior la Creativ Interior, pentru ediția 93 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302