Sondaj HORA: Peste 75% dintre adulții din mediul urban consideră că restaurantele ar trebui redeschise

Sondaj HORA: Peste 75% dintre adulții din mediul urban consideră că restaurantele ar trebui redeschise
person Horeca
access_time_filled

Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie, un sondaj de opinie în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani, cu scopul de a afla ce simt consumatorii legat de închiderea restaurantelor la interior și cât de importante sunt pentru ei aceste stabilimente.

Potrivit sondajului, 78% dintre respondenți consideră că restaurantele ar trebui redeschise și 48% ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

sondajHORA

Din dorința de a fi cât mai conectați cu oaspeții care trec pragul restaurantelor și pentru a continua dialogurile constructive, HORA a inițiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie.

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluția industriei și la consecințele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaților din Horeca, dar și asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienții. Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparțin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniți și relaxați, restaurantele sunt un context excelent de socializare.

în acest sens, ne-am propus să aflăm ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condițiile actuale și cât de importante sunt pentru ei”, spun reprezentanții HORA într-un comunicat.

Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, și relevă că:

  • 78% din populația României consideră că restaurantele ar trebui redeschise;
  • 80% din români sunt de acord total sau parțial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie;
  • 38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea;
  • 56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor;
  • 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Studiul s-a efectuat față în față, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1067 respondenți, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Potrivit reprezentanților HORA, “în marea de impredictibilitate și evoluție negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranță și ne dau încrederea și puterea de a continua să găsim soluții pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant.

Considerăm că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii și că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat”, concluzionează reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302