


Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie, un sondaj de opinie în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani, cu scopul de a afla ce simt consumatorii legat de închiderea restaurantelor la interior și cât de importante sunt pentru ei aceste stabilimente.
Potrivit sondajului, 78% dintre respondenți consideră că restaurantele ar trebui redeschise și 48% ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.
“Din dorința de a fi cât mai conectați cu oaspeții care trec pragul restaurantelor și pentru a continua dialogurile constructive, HORA a inițiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie.
Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluția industriei și la consecințele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaților din Horeca, dar și asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienții. Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparțin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniți și relaxați, restaurantele sunt un context excelent de socializare.
în acest sens, ne-am propus să aflăm ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condițiile actuale și cât de importante sunt pentru ei”, spun reprezentanții HORA într-un comunicat.
Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, și relevă că:
Studiul s-a efectuat față în față, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1067 respondenți, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.
Potrivit reprezentanților HORA, “în marea de impredictibilitate și evoluție negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranță și ne dau încrederea și puterea de a continua să găsim soluții pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant.
Considerăm că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii și că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat”, concluzionează reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.