Tehnologia care te ajută să reduci la jumătate risipa alimentară

Tehnologia care te ajută să reduci la jumătate risipa alimentară
person Horeca
access_time_filled

“Ceea ce nu măsori nu poți gestiona”, spune o vorbă din lumea managementului și acest principiu stă la baza soluțiilor dezvoltate de compania de tehnologie Winnow pentru reducerea cantității de deșeuri alimentare din bucătăriile profesionale. Grație tehnologiilor sale inovatoare, Winnow ajută întreprinderile să monitorizeze și să analizeze deșeurile generate în fiecare zi, oferindu-le astfel mijloacele necesare pentru a-și schimba comportamentul.

Cel mai recent produs bazat pe inteligență artificială al companiei, Winnow Vision include cea mai avansată tehnologie pentru combaterea risipei alimentare disponibilă pe piață și a fost dezvoltat pentru a automatiza monitorizarea deșeurilor, ceea ce le permite bucătarilor să gestioneze bucătăriile într-un mod mai rentabil și mai sustenabil. Practic, Winnow Vision fotografiază deșeurile alimentare în momentul în care sunt aruncate la gunoi și folosește imaginile pentru a învăța să recunoască ce a fost eliminat.

Despre soluțiile dezvoltate de companie pentru reducerea risipei alimentare din industria ospitalității am vorbit cu fondatorii Winnow – Marc Zones și Kevin Duffy.

solutiirisipaalimentewinnow

Când a luat naștere proiectul Winnow și care este misiunea acestuia?

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucătării la nivel global și operează acum în 40 de țări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca și Iowa City. Cu toate că suntem mândri de aceste realizări și de modul în care am crescut și ne-am extins, considerăm că suntem abia la început.

Obiectivul nostru este să ajutăm industria ospitalității să reducă risipa alimentară și ne-am propus să îi ajutăm pe clienții noștri ca până în 2025 să economisească produse alimentare în valoare de 1 miliard de dolari pe an.

Ce v-a determinat să abordați problema deșeurilor alimentare din industria ospitalității și ce ne puteți spune despre soluțiile pe care le-ați dezvoltat până acum în această direcție?

Marc Zornes a fost cel mai bine cotat Engagement Manager la McKinsey, unde a fost lider în practicile de consum și sustenabilitate. La McKinsey, Marc a fost co-autor al raportului McKinsey Global Institute despre revoluția resurselor. în dezvoltarea acestui raport, echipa sa a evidențiat risipa de alimente ca fiind una dintre cele mai mari probleme la nivel global. De altfel, continuăm să ne confruntăm cu această problemă, pentru care s-au luat prea puține măsuri până în prezent. Marc a părăsit McKinsey ulterior și a fondat Winnow împreună cu Kevin Duffy în 2013.

Winnow a fost creată pentru a sprijini industria ospitalității să reducă risipa alimentară cu ajutorul tehnologiei. Winnow a realizat sistemul bazat pe inteligența artificială, care ajută bucătăriile din întreaga lumea să se organize mai eficient, facilitând înțelegerea și prevenirea risipei alimentare.

Cum au îmbrățișat bucătarii din întreaga lume soluțiile Winnow și ce ne puteți spune despre rezultatele pe care le-ați generat până acum pentru restaurantele cu care colaborați?

Așa cum spuneam mai înainte, suntem prezenți pretutindeni în lume și lucrăm cu o serie de clienți, de la IKEA și până la Armani Hotel din Dubai.

Per total, bucătariile care folosesc Winnow economisesc:

  • Peste 33 milioane de dolari anual, prin gestionarea cantității de deșeuri alimentare și reducerea costurilor de achiziționare a mâncării
  • 23 milioane de mese pe an aruncate la gunoi (una la fiecare două secunde)
  • 36,000 tone de emisii de CO2 pe an

Recent, ați atras două investiții majore*, care vor permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global, așa cum ați menționat într-un comunicat. Care sunt planurile dumneavoastră de viitor?

Finanțarea de 12 milioane de dolari va fi utilizată pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei și extinderea operațiunilor noastre, pentru a putea atinge obiectivul de creștere globală. în plus, împrumutul de 8 milioane de dolari, acordat recent de Banca Europeană de Investiții (BEI), a venit după lansarea biroului nostru din Cluj, în 2018, și vizează dezvoltarea tehnologiei și a produselor Winnow. Facilitatea intră în sfera de aplicare a Planului Juncker, care se concentrează pe stimularea investițiilor pentru a genera locuri de muncă și dezvoltare, utilizând mai intelligent resursele financiare noi și existente, oferind vizibilitate și asistență tehnică proiectelor de investiții.

Ce ne puteți spune despre activitatea Winnow în România?

Biroul nostru din România este axat în principal pe tehnologie și dezvoltare operațională și așteptăm cu nerăbdare să accelerăm această dezvoltare în continuare cu investiția. Nu suntem prezenți cu Winnow în bucătăriile din România, desi ne-ar plăcea să intrăm pe această piață.

Cum vă pot contacta bucătarii pentru a afla mai multe despre soluțiile Winnow?

Un prim pas spre a ne cunoaște este prin a solicita o demonstrație – https://info.winnowsolutions.com/request-demo-wv

*Winnow, dezvoltator de soluții de inteligență artificială cu birouri în Cluj-Napoca și alte cinci orașe din lume, a obținut o investiție de 12 milioane de dolari, cea mai mare din istoricul companiei, în cadrul unei runde de finanțare din seria B coordonată de Ingka Group și Mustard Seed. Totodată, Winnow a beneficiat recent de un împrumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Investiția totală de 20 de milioane de dolari atrasă va permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global. în România, Winnow este prezent din 2018 cu un birou în Cluj-Napoca și a înregistrat o creștere semnificativă de-a lungul anilor, activitatea diviziei de aici concentrându-se pe tehnologie și dezvoltare operațională.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302