Cel mai mare operator low-cost din Europa vine la Târgu Mureş

Cel mai mare operator low-cost din Europa vine la Târgu Mureş
person Horeca
access_time_filled

Cel mai mare operator low cost din Europa, Ryanair, a încheiat un parteneriat strategic pe o perioadă de cinci ani cu Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu-Mureș, anunțul oficial fiind făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Aeroportul Transilvania este al doilea aeroport din România în care Ryanair va opera.

ryanair2

Primele zboruri vor avea loc în 30 aprilie, către Bruxelles, respectiv 2 mai, către Pisa. „Târgu-Mureș va deveni cel de-al doilea aeroport în care Ryanair va opera în România. Vom opera în total pe patru rute și avem ca target un număr de 80.000 de pasageri”, a declarat Kate Sherry, director adjunct în cadrul Ryanair.

Suntem încântați să fim astăzi la Târgu-Mureș pentru a vă anunța această cooperare care va demara cu Aeroportul din Târgu-Mureș. Compania cu cele mai mici costuri va furniza transportul aerian la prețuri mici și pentru Aeroportul din Târgu-Mureș. Sperăm într-o cooperare de succes, pe o durată cât mai mare pentru anii care urmează„, a completat Kate Sherry.

Întrebată de ce Ryanair a ales Aeroportul „Transilvania”, reprezentanta companiei a afirmat că sosirea la Târgu-Mureș este o parte din strategia de viitor a companiei. „Pentru noi este un aeroport foarte important, considerăm că noile rute vor fi de succes. Este parte a strategiei noastre de dezvoltare în România și Europa și ne bucurăm că am avut posibilitatea de a coopera cu Aeroportul „Transilvania”, cu managementul acesteia pentru a lansa aceste noi rute”, a precizat Kate Sherry.

Este un pas destul de mare pentru un aeroport de talia Aeroportului Transilvania, de a fi adus pe pistă cel mai mare operator low cost din Europa”, a declarat și președintele Consiliului Județean Mureș.

transilvaniaairport

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania, Peti Andras, a menționat că noul parteneriat reprezintă un pas uriaș pentru dezvoltarea regiunii și și-a manifestat încrederea că în acest an numărul total de pasageri deserviți va crește cu 30 de procente.

Colaborarea cu operatorul aerian Ryanair poziționează Aeroportul „Transilvania” Târgu-Mureș pe harta aviatică a Europei, ca un aeroport regional aflat în plină dezvoltare. Parafrazând un celebru astronaut, acest parteneriat este un pas mic pentru Aeroportul „Transilvania” însă este un pas uriaș pentru dezvoltarea întregii regiuni deservite de Aeroportul din Târgu-Mureș”, a declarat Peti Andras. „Ne-am propus ca în acest an să sporim numărul de pasageri deserviți la 400.000, ceea ce ar însemna o creștere cu 30%”, a mai spus președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului „Transilvania.”

În cursul anului 2012 Aeroportul Internațional „Transilvania” Târgu-Mureș a deservit peste 300.000 de pasageri (300.427) și a depășit astfel ținta propusă în această privință, de 260.000 de pasageri.

Companiile aeriene care au operat zboruri de la Aeroportul Transilvania în 2012 au fost Wizz Air, Tarom, Malev, Air Arabia și Wideroe.

În 2013 Aeroportul Internațional Transilvania și-a propus să intensifice traficul aerian prin introducerea de noi destinații externe și să diversifice oferta de zboruri prin atragerea de noi operatori aerieni și propunerea unor noi destinații charter.

Sursa: Zi de Zi Mureș

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302