Companiile aeriene se întrec în oferte în luna ianuarie. Topul destinațiilor ieftine

Companiile aeriene se întrec în oferte în luna ianuarie. Topul destinațiilor ieftine
person Horeca
access_time_filled

Conform statisticilor furnizate de agenția de turism online Vola.ro, luna Ianuarie este momentul propice pentru achiziționarea biletelor de avion la prețuri cu până la 60% mai mici.


Destinațiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanțe de relaxare, cât și pentru vizitarea rudelor și prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă. Printre acestea, se numără Italia, o destinație preferată de români pentru city break-uri și unde prețurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar și Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană. Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziționat în luna în curs, nu lipsesc nici Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (prețuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).
Totodată, pentru Paris se poate plăti luna aceasta, pentru un bilet de avion dus-întors, 49 euro/persoană. Dintre orașele europene cele mai iubite de români, prețul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors.

Românii profită de prețurile mici pentru a-și rezerva city break-uri
Deși pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanțe mai lungi, de multe ori spre destinații interne, ori, la polul opus, spre destinații exotice unde erau mai puține restricții, conform specialiștilor Vola.ro, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferințele turiștilor români. Aceștia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară și chiar pentru vacanța de Paști de anul acesta. De asemenea, au apărut și cereri de tip early booking, pentru vacanțele de vară, Grecia, Turcia și Spania fiind printre cele mai solicitate destinații pentru concediile mai lungi din sezonul estival.

Vânzări cu 150% mai mari luna aceasta la biletele de avion comparativ cu 2021
Pe fondul apariției vaccinului, a certificatului verde și reglementării mai clare a condițiilor de călătorie, românii sunt din ce în ce mai dornici și, totodată, dispuși să călătorească în afara țării. Astfel, Vola.ro estimează o creștere de minim 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020. Totodată, Vola.ro a raportat vânzarea a unui număr dublu de bilete de avion în luna decembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent.

Vola.ro
Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302