Crește numărul de turiști români în Malta

Crește numărul de turiști români în Malta
person Horeca
access_time_filled

După un 2014 în care nu mai puțin de 4.000 de români au ales să-și petreacă vacanța în Malta, agenția Malta Travel, care asigură peste 80% din traficul de turiști din România către arhipelag estimează o creștere cu 20-30% a numărului de turiști. În aceste condiții și sumele cheltuite de români pentru sejururile în Malta, evaluate la circa 5 milioane de euro pe parcursul anului 2014, vor crește direct proporțional, se precizează într-un comunicat.

vacanteinmalta

„Numărul cererilor a crescut de la an la an, astfel încât, vom deschide sezonul 2015 cu mult mai devreme față de anii trecuți. Astfel, primul charter va zbura către Malta pe 14 mai, iar ultimul pe 22 octombrie, deci vom avea aproape 6 luni de vacanțe”, a declarat Mark Neville Faruggia, directorul Malta Travel.

Potrivit reprezentantului agenției, în ultimul sezon s-a înregistrat o creștere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 și 5 stele în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoțite de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion și pe cazare a unei persoane urcând astfel la 1.050 de euro. „Fiecare turist își achiziționează din țară și excursiile opționale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanță pentru shopping, vizite turistice și masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanță de 7 zile în Malta la un hotel de 5 stele, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro”, a mai afirmat Mark Neville.

Conform datelor statistice furnizate de agenție, pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% dintre turiști, în timp ce o pondere de 50% a fost deținută de ofertele speciale și de programul de Seniori Travel, al căror preț pornește și în acest an de la 299 de euro/persoană, incluzând sejurul de 7 zile cu avion și cazare (este necesară prezența cel puțin a unei persoane de 50 de ani în grup).

Un alt pachet foarte căutat în acest an este cel în care copilul călătorește gratis, dacă stă în cameră cu doi adulți, la un hotel de 4 stele, cu mic dejun. Pachetul pornește de la 455 de euro/persoană și conține mic dejun, 7 nopți de cazare, transport cu avionul (zborul durează doar 2 ore și 10 minute) și transfer aeroport- hotel și retur.

La capitolul excursii opționale, cele mai căutate sunt:
– programele de o zi în capitala Valletta, la un preț de 45 de euro/persoană;
– turul insulei Gozo (60 euro/persoană);
– vizita la Grota Albastră (preț 35 euro/persoană).

Printre opțiunile populare de petrecere a timpului liber în această destinație se numără croazierele în jurul Maltei, plaja în Laguna Albastră, dar și scuba diving sau snorkeling.

Agenția Malta Travel are o experință de 17 ani pe piața din România, operând exclusiv destinația Malta.

Sursă foto: www.quattro-magic.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302