Încep pregătirile pentru sezonul estival 2013

Încep pregătirile pentru sezonul estival 2013
person Horeca
access_time_filled

sigurantaturistilitoralAsociația Litoral – Delta Dunării a semnat pe 23 ianuarie a.c. un parteneriat de colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, pentru sezonul estival 2013. Scopul îl constituie asigurarea unei protecții sporite turiștilor care își petrec vacanța pe litoralul românesc și scăderea numărului de incidente neplăcute în această zonă. 

Printre cele mai importante responsabilități pe care le au cele două instituții în urma acestui parteneriat, menționăm:

• organizarea periodică a unor întâlniri la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale, patronatelor, agenților economici de pe litoral, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Asociației Litoral – Delta Dunării, Prefectura Județului Constanța și ai altor alte instituții, în vederea identificării și soluționării aspectelor ce periclitează siguranța turiștilor pe litoralul românesc, pe perioada întregului an și în special în sezonul estival 2013;

• informarea reciprocă și oportună cu date și informatii relevante, în cazul identificării unor situații de încălcare a prevederilor unor acte normative, care pot afecta securitatea turiștilor, obiectivelor, bunurilor și valorilor precum și în alte situații în sensul prezentului protocol;

• derularea unor activități de lobby către reprezentanții unităților de cazare și agențiilor touroperatoare de pe litoral în vederea sesizării din timp a IJJ Constanta cu privire la sosirea unor grupuri mari de turiști cu transport organizat sau a navelor de croaziere care numai în 2012 au generat peste 32.000 de turiști, evenimentelor mari organizate outdoor etc., astfel încât, IJJ să poată lua măsuri preventive eficiente, pentru siguranța turiștilor aflați pe litoralul românesc.

statiunilitoral

„În primul rând suntem preocupați să contribuim la menținerea unui sejur lipsit de evenimente neplăcute pentru toți turiștii aflați pe litoral. În acest sens considerăm că noul parteneriat reprezintă un pas înainte pentru realizarea acestui demers. Mai mult decât atât, colaborarea cu noii noștri parteneri ne va ajuta să identificăm acele locații în care sunt oportune prezența și capacitatea noastră de intervenție. Avem aici în vedere spațiile aglomerate dar și traseele turistice din port până la cele peste 680 de monumente istorice din județ.”, a declarat Inspectorul Șef IJJ Constanța, Costică Cojoc.

Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării a declarat că își dorește ca asociațiile regionale membre FAPT să urmeze exemplul și să înțeleagă importanța unui astfel de protocol, respectiv prevenția posibilelor situații neplăcute și soluționarea acestora într-un mod organizat și rapid.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302