Număr record de turiști în Sibiu

Număr record de turiști în Sibiu
person Horeca
access_time_filled

Numărul turiștilor care s-au cazat la Sibiu în 2012 a fost cel mai mare de până acum, depășind chiar și anul 2007, când municipiul a fost Capitală Culturală Europeană, dovadă fiind încasările Primăriei din taxa hotelieră, a anunțat, joi, primarul Klaus Johannis.

obiectiveturisticesibiu

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că anul 2012 a fost „cel mai bun” pentru turism, depășind chiar și anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană.

Avem confirmarea, din date, că anul 2012, pentru sectorul de turism, a fost cel mai bun an dintre toți anii pe care i-am avut până acum. Anul 2012 a depășit chiar și anul 2008, care la rândul lui depășise puțin anul 2007. Noi prelucrăm singurele date de care dispunem, și anume încasarea din taxa hotelieră, care reflectă numărul de turiști care au vizitat Sibiul și au înnoptat aici. Noi știm că un număr foarte mare de turiști vin în Sibiu și nu înnoptează. Nu cunoaștem în detaliu numărul acestora, dar cred că este rezonabilă prezumția că, dacă a crescut numărul de turiști care înnoptează, a crescut și numărul total de turiști care au vizitat Sibiul„, a declarat Johannis.

Datele furnizate de reprezentanții Primăriei Sibiu arată că încasările din taxa hotelieră au fost de aproape două milioane de lei în anul 2012, față de 1,6 milioane de lei încasați în 2007.

orasulsibiu

E un lucru excelent, care confirmă faptul că politica noastră de promovare a Sibiului a fost potrivită. 2013 va fi nu numai un an bun, ci și Smart, și sper să avem încasări poate chiar mai mari”, a spus primarul Sibiului, făcând referire la tema principală a agendei culturale a orașului în 2013, „Sibiu Smart”.

Sursa: Mediafax

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302