România promovează în rândul turiștilor străini Legenda Mărțișorului

România promovează în rândul turiștilor străini Legenda Mărțișorului
person Horeca
access_time_filled

martisorLa inițiativa Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini, în perioada 28 februarie – 1 martie 2013 va avea loc, în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și în Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, campania de promovare a „Legendei Mărțisorului, talisman românesc”. Campania va continua în Spania, în data de 3 martie 2013, cu ocazia unui eveniment prilejuit de sărbătoarea Mărțișorului, precum și la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, care se va desfășura în perioada 6 -10 martie 2013.

Ministrul Maria Grapini consideră oportună promovarea României prin legende autentice, mărțișorul fiind strâns legat de tradiția românească. Acest demers de promovare a obiceiurilor românești este primul dintr-o serie de campanii de promovare a credințelor autentice păstrate în timp de poporul român.

Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism consideră că „identitatea unui popor rezistă secole prin tradiții, cultură, istorie, legende și limbă, ca oglindă a sufletului națiunii. La nivel de tradiție, de obiceiuri și legende, poporul român se poate evidenția cu numeroase momente memorabile. Pe lângă Colindatul de Crăciun, cântatul de Paște pentru vestirea învierii lui Isus, sau Sorcovitul de Anul Nou, există și obiceiul de a dărui celor dragi, de 1 Martie, Mărțișorul împletit de femeia cea mai în vârstă din familie. Legenda Mărțișorului dăinuie de sute de ani la români și se alătură celorlalte tradiții, obiceiuri care asigură consistența identității poporului român.”

În perioada 28 februarie -  1 martie 2013, broșura „Legenda Martisorului, talisman românesc” va fi oferită turiștilor români și străini în Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, București și în Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, Timișoara. Legenda va fi oferită acestora la ghișeele de check-in, pentru cei care pleacă din România și la ghișeele control pașapoarte ale Poliției de Frontieră pe fluxul de sosiri în țară.

Broșura „Legenda Mărtisorului, talisman românesc” cu textul în limba română, engleză și spaniolă va fi distribuită, duminică, 3 martie 2013, în Plaza Santa Ana și Plaza de Oriente, în fața Palatului Regal, în cadrul evenimentului organizat la Madrid, de către Ambasada României în Spania.

aeroporthenricoandaDe asemenea, cu ocazia Târgului Internațional de Turism de la Berlin, broșura va fi distribuită celor care vor vizita standul României.

Broșura prezintă legenda mărțisorului în patru limbi: română, engleză, germană și spaniolă. Unicitatea acesteia o dă faptul că are atașat un șnur de mărțisor autentic, lucrat manual, pe care turiștii români și străini pot să-l poarte ca talisman aducător de noroc, în spiritul vechii tradiții românești.

Campania de promovare este realizată cu sprijinul Companiei Naționale Aeroporturi București, Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, Timișoara, Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” pentru autenticitatea textului și a Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei – Aeroporturi București.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302