O veste bună pentru industria turistică europeană

O veste bună pentru industria turistică europeană
person Horeca
access_time_filled

intergrupturismeuropaFormarea unui nou Intergrup, alcătuit din membri ai Parlamentului European, pe tema Turismului, a stârnit un val de aplauze în rândul industriei turismului din întreaga Europă, informează Alexandra Mihalache, Consilier TACA/IATA, pe site-ul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

O declarație semnată de către organizațiile reprezentative ale tuturor sub-sectoarelor majore ale industriei turismului din Europa reprezentate în NET, între care amintim CLIA (linii de croazieră), ECTAA (agenții de voiaj și operatorii de turism), Efco și HPA (tabere, parcuri și sate de vacanță), ETOA (turism intern), HOTREC (hoteluri, restaurante și cafenele), IAAPA (parcuri de distracții și atracții) și IRU (operatorii de autobuze, autocare și taxi) afirmă:

Salutăm formarea noului Intergrup, întrucât recunoaște importanța turismului pentru comunitatea europeană.

Turismul și călătoriile generează 9% din produsul intern brut la nivel European și 22 de milioane de locuri de muncă în Europa, (cca.10% din totalul locurilor de muncă), fiind mai mare decât industria auto și decât industria de petrol și gaze și industria chimică puse împreună. Dintre toate sectoarele economice, aceasta are cel mai mare potențial de a ajuta Europa să iasă din dificultățile economice și de a crea locuri de muncă în întreaga economie, inclusiv pentru milioanele de tineri care luptă în prezent pentru a găsi de lucru. Unele activități, cum ar fi de servirea la mese, consilierea turiștilor sau munca în hoteluri nu pot fi externalizate, acestea fiind primele locuri de muncă pentru tinerii care își încep parcursul profesional.

Europa are potențialul de a fi o economie de turism mai dinamică, dar este nevoie urgentă de reformă pentru a crea reglementări care să asigure condiții de concurență și competitivitate la nivel global. Avem nevoie de administrarea mai bună a eliberării vizelor și de noi măsuri pentru a facilita comerțul transfrontalier. Realizarea acestui obiectiv necesită de o colaborare strânsă între factorii de decizie și industrie – un dialog pe care noul Intergrup îl poate facilita.

Deși Europa poate fi în prezent una dintre cele mai mari economii de turism din lume și dispune de un corn al abundenței incredibil de bogat și divers de istorie, cultură și obiective turistice minunate, perspectivele de creștere pe termen lung sunt destul de sumbre în comparație cu alte regiuni ale lumii, doar 2,6% pe an creșterea PIB, comparativ cu 6,7% în Asia de Sud„.

Un Intergrup este un focus-grup format din deputați care aparțin de cel puțin trei partide politice diferite, care vizează un aspect specific sau un set de probleme. Intergrupul va lua în considerare legislația și va convoca părțile interesate. Un aspect important este că deputații trebuie să voteze pentru a forma un Intergrup, iar numărul de intergrupuri este limitat la 28, astfel ca formarea în sine indică faptul că aspectele abordate sunt considerate a fi o prioritate.

Sursa: www.anat.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302