S-a deschis Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara

S-a deschis Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara
person Horeca
access_time_filled

centruturisticsighisoaraUn Centru Național de Informare și Promovare Turistică și-a deschis porțile joi, 11 decembrie, la Sighișoara. La evenimentul inaugural, au fost prezenți atât reprezentanți ai autorităților locale cât și reprezentanți ai operatorilor locali de turism, proprietari de hoteluri, pensiuni, restaurante, O.N.G.-uri, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Sighișoara.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de intervenție 5.3 – promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, Operațiunea – Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora.

Îmi face o deosebită plăcere să vă anunț, în mod oficial, finalizarea proiectului Crearea și dotarea unui centru național de informare și promovare turistică în Municipiul Sighișoara. Îmi revine privilegiul de a fi gazda dumneavoastră azi (joi,11 decembrie, n.r.), la inaugurarea Centrului de informare și promovare turistică Sighișoara, prilej cu care vă rog să-mi permiteți să vă reamintesc câteva date de importanță strategică în problematica turismului local, național și internațional. Proiectul, demarat în martie 2012, are o valoare totală de 1.513.727,41 lei, din care 98% din fonduri nerambursabile, iar 2% cofinanțarea Municipiului Sighișoara.

Doresc să reiterez faptul că Sighișoara este singurul municipiu beneficiar al fondurilor nerambursabile pentru crearea și dotarea unor asemenea centre de informare și promovare turistică. Beneficiarii celorlalte 11 centre similare din țară sunt consiliile județene, centre găzduite de municipiile reședință de județ. Sunt convins că nu este necesar să atrag atenția asupra importanței de care se bucură Sighișoara în cadrul strategiei naționale de turism, asupra rolului și locului său între valorile istorice, arhitectonice și culturale promovate pe plan național și internațional„, a declarat Viceprimarul municipiului Sighișoara, Dan Eugen Bândea

Viceprimarul a subliniat importanța promovării Sighișoarei prin intermediul noului centru și necesitatea ca acesta să-și îndeplinească rolul de liant între centrele similare din țară și de peste hotare.

„‘Sunt conștient că, prin inaugurarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara, ne aflăm la începutul unui lung drum în promovarea Sighișoarei între valorile turistice naționale și internaționale. Primul pas va fi interconectarea sa cu centrele similare și țară, precum și cu birourile de promovare și informare turistică din străinătate ale Agenției Naționale pentru Turism. Ne așteaptă provocări la tot pasul, fiecare turist care ne va trece pragul va însemna un nou colaborator câștigat și un potențial client al operatorilor locali de turism„, a mai menționat viceprimarul.

Sursă foto: www.turismistoric.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302