Poziția ANT cu privire la întârzierea emiterii voucherelor de vacanță

Poziția ANT cu privire la întârzierea emiterii voucherelor de vacanță
person Horeca
access_time_filled

emiterevoucherevacanteAutoritatea Națională pentru Turism (ANT) a transmis vineri un comunicat de presă referitor la emiterea voucherelor de vacanță, după ce în mass-media a apărut o știre conform căreia patronatele din turism solicită demisia președintelui ANT, Simona Man, acuzând-o că blochează emiterea voucherelor de vacanță. Redăm mai jos comunicatul ANT:

Emiterea voucherelor de vacanță reprezintă un instrument deosebit de important pentru dezvoltarea turismului intern. Aceasta constituie o prioritate în activitatea Autorității Naționale pentru Turism.

Instituția noastră se asigură că întregul proces de emitere, gestionare și utilizare a voucherelor de vacanță este asigurat în mod transparent. Toate aceste demersuri au la bază principiul eficienței și eficacității cheltuirii fondurilor publice.

Pe această cale invităm societățile cu expertiză în gestionarea de softuri specializate să urmărească site-ul www.turism.gov.ro, unde, în mod transparent, vor fi publicate toate informațiile cu privire la stadiul procedurii de achiziție a sistemului de emitere, gestionare și utilizare a voucherelor de vacanță.

Normele de aplicare ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanță au fost elaborate deja de către Autoritatea Naționala pentru Turism și se află pe circuitul interministerial de avizare.

„În calitatea mea de președinte al Autorității Naționale pentru Turism și specialist în administrație publică, alături de echipa pe care o conduc am făcut toate demersurile ca, în momentul în care normele de aplicare vor primi aviz favorabil, Autoritatea Națională pentru Turism să procedeze cu celeritate la achiziționarea softului specializat, respectând procedurile legale”, declară Simona Man, Președinte ANT.

Sursă foto: www.infotravelaustria.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302