Protocol pentru angajarea tinerilor în turism

Protocol pentru angajarea tinerilor în turism
person Horeca
access_time_filled

carieraturismJoi, 18 decembrie 2014, a avut loc semnarea unui protocol de colaborare între DIMMMAT (Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism) și Inspectoratul Școlar Județean, precum și între DIMMMAT si Asociația Litoral – Delta Dunării, pentru absorbția tinerilor absolvenți de liceu și facultate pe piața muncii din turismul de Litoral și Delta Dunării.

Astfel, Asociația Litoral – Delta Dunării va promova în rândul angajatorilor de pe litoral și din Delta Dunării facilitatea pe care o pot avea deținătorii de afaceri din turism, de a-și acoperi salariile și contribuțiile aferente acestora, în cazul în care angajează absolvenți de liceu, facultate sau masterat, se arată într-un comunicat.

Sumele ce se acoperă merg până la 1300 lei net / salariat, la care se adaugă contribuțiile la stat.

Reamintim că în data de 10 octombrie 2014 a fost semnat un alt protocol, între Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Litoral – Delta Dunării, pentru derularea de activități de practică si pregătire profesională în agenții de turism, hoteluri, restaurant, unități de agrement – pentru elevii ce studiază în licee și școli de specialitate pentru domeniul Turism-Servicii.

Prin semnarea acestor protocoale, ne propunem să dezvoltăm interesul real al tinerilor constănțeni către o viitoare carieră în turismul românesc, să avem personal mai bine pregătit și calificat în domeniul industriei ospitalității, viitori specialiști în Turismul românesc. Consider că aceste facilități vin în sprijinul angajatorilor din turism, care își pot acoperi salariile și contribuțiile pe salarii în cazul în care angajează tineri absolvenți. Din păcate, prea puțini dintre angajatori cunosc aceste facilități. Tocmai de aceea vom promova noi aceste informații. În același timp vom reuși să atragem mai mulți tineri absolvenți către industria ospitalității„, a declarat Corina Martin, Președinte Asociația Litoral – Delta Dunării.

Sursă foto: www.berkeley-scott.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302