S-a lansat proiectul de reabilitare a falezei din Neptun

S-a lansat proiectul de reabilitare a falezei din Neptun
person Horeca
access_time_filled

reabilitarefalezaneptun2Primăria Municipiului Mangalia a organizat miercuri, 17 decembrie, la sediul Clubului Nautic Callatis, un eveniment prilejuit de lansarea proiectului „Amenajare și reabilitare obiective turistice în stațiunea Neptun-Olimp”.

Proiectul este realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice”.

Valoarea totală a proiectului este de 6.990.572,04 lei, fiind prevăzut a se implementa pe o durată de 13 luni, până la sfârșitul anului 2015.

Obiectivele proiectului constau în valorificarea resurselor naturale în scop turistic, diversificarea serviciilor turistice și atragerea unui număr mai mare de turiști în sudul litoralului. Potrivit documentației tehnice, aleea pietonală adiacentă plajei din stațiunea Neptun se va reabilita pe o lungime de aproape 900 de metri, inclusiv zona „La steaguri”, unde se va realiza o fântână arteziană. În scopul creșterii atractivității turistice a zonei, autoritățile publice locale și-au propus ca prin implementarea acestui proiect să dezvolte ariile destinate circulației pietonale, cu locuri pentru odihnă și relaxare.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat, în cadrul evenimentului, că obiectivul municipalității este să realizeze o alee pietonală pe întreaga distanță de 9 km, între Mangalia și Olimp.

Vreau să avem una dintre cele mai mari faleze pietonale din Europa. Lucrăm pe fiecare segment în parte și sper că în următorii doi-trei ani să modernizăm întreaga infrastructură turistică din stațiuni„, a subliniat edilul. Grupul țintă al proiectului este reprezentat de turiștii români și străini, având, totodată, impact asupra mediului de afaceri local, prin atragerea de noi investitori.

Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul Intermediar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Sursă foto: www.garridotravel.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302