România, locul al treilea în topul țărilor potrivite pentru lucrul de la distanță și călătorii

România, locul al treilea în topul țărilor potrivite pentru lucrul de la distanță și călătorii
person Horeca
access_time_filled

Motorul de căutare momondo.ro a dezvăluit care sunt cele mai bune țări din care să lucrezi doar cu laptopul, top în care România ocupă locul trei.
În realizarea acestui top au fost analizate îndeaproape 111 țări și clasificate în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea. În final, a reieșit care sunt cele mai bune țări de unde se poate munci de la distanță, restul timpului liber putând fi folosit pentru călătorii.


Astfel, cele mai bune zece țări în care să se îmbine armonios condițiile pentru o muncă productivă cu posibilitățile de călătorie, conform analizei momondo, sunt:
• Portugalia
• Spania
• România
• Mauritius
• Japonia
• Malta
• Costa Rica
• Panama
• Republica Cehă
• Germania


România a ieșit pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne. Nomazii digitali pot aprecia, de asemenea, viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști, pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.
Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști.


În plus, momondo pune la dispoziție o hartă care îi ajută pe utilizatori să înțeleagă repede diferențele de fus orar înainte de a-și alege destinația unde să își mute biroul departe de casă. Topul bazat pe fusul orar ia în considerare factorii cheie și categoriile din topul menționat, dar le afișează în funcție de țara locului de muncă, astfel încât, țările care au un fus orar asemănător cu acesta apar mai sus în lista destinațiilor. Harta mai oferă și informații despre ultimele restricții legate de călătorii și ratele de vaccinare din fiecare țară.


Despre momondo
momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară prețuri pentru zboruri, hoteluri și mașini de închiriat. momondo a câștigat numeroase premii și a fost recomandat de organizații media internaționale, precum CNN, Frommer’s, The New York Times și The Daily Telegraph. momondo are sediul central în Copenhaga și este folosit de călători din peste 30 de țări. Este gestionat de KAYAK, care face parte din grupul Booking Holdings Inc.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302