Studiu: Românii preferă destinațiile autohtone de Paște, în special cele în care s-au păstrat tradițiile

Studiu: Românii preferă destinațiile autohtone de Paște, în special cele în care s-au păstrat tradițiile
person Horeca
access_time_filled

Sărbătoarea Paștelui este pretextul perfect al românilor pentru o escapadă alături de cei dragi, astfel că aproape un sfert dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie, potrivit unui studiu realizat în luna martie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. în topul preferințelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) și Valea Prahovei (24%).

Sezonul de primăvară și, desigur, sărbătoarea Paștelui sporesc numărul rezervărilor online, comparativ cu celelalte luni ale anului, afirmă hotelierii. Anul acesta, românii preferă destinațiile României, în detrimentul marilor capitale europene, astfel că 89% dintre respondenți au optat pentru o vacanță în țară.

Bucovina 4

Pentru a marca atmosfera festivă a perioadei, hotelierii își întâmpină clienții cu numeroase servicii și facilități, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness. Mai mult, aceștia pregătesc meniuri tradiționale și decoruri în tandem cu sărbătoarea Paștelui. 

Românii sunt dispuși să cheltuiască 300-600 de lei de persoană pentru o mini-vacanță de Paște

Potrivit studiului, majoritatea celor care se cazează optează pentru un pachet de două-trei nopți, iar prețul mediu pentru un sejur variază de la 300-600 de lei/persoană. De asemenea, cei mai mulți preferă să călătorească alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Destinațiile preferate pentru deplasarea de Paște sunt reprezentate de regiunile în care tradițiile și obiceiurile se bucură în continuare de ecou și de admirație din partea localnicilor și a turiștilor. Astfel că, cele mai iubite dintre acestea sunt satele din Bucovina (33%), Transilvania (27%) și Valea Prahovei (24%).

Activitățile preferate de vacanță: vizitarea obiectivelor turistice și drumețiile.  

Vizitarea atracțiilor turistice se află pe lista activităților de vacanță pentru 45% dintre români. Apreciate sunt și drumețiile în natură, relaxarea la SPA sau sporturile indoor sau outdoor.

Atunci când își aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt prețul (41%), facilitățile de relaxare, precum accesul la SPA și existența unui loc de joacă sau piscina (27%).

Românii preferă să își rezerve vacanța online

Aproximativ 70% dintre respondenți au declarat că preferă să își achiziționeze pachetele de vacanță prin intermediul platformelor de rezervare online, apreciind rapiditatea și transparența operațiunii, informațiile oferite, precum și multitudinea ofertelor și a eventualelor beneficii oferite exclusiv online.

Studiul a fost realizat în luna martie, 2018, pe un eșantion de 1475 persoane.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unități de cazare din România, din totalul celor 127.000 de unități de cazare din întreaga Europa, afișate pe site. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302