Agentiile de turism traditionale versus comenzile online

Agentiile de turism traditionale versus comenzile online
person Horeca
access_time_filled

Agentiile de turism traditionale versus rezervarile online

Migrarea clientilor de la agentiile de turism traditionale la cumparaturile online este din ce in ce mai vizibila, ducand la o crestere cu pana la 65% a rezervarilor de bilete de avion efectuate pe portalurile cu specific din Romania, in perioada noiembrie-decembrie 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

bilete avioane

Potrivit managerului site-ului Vola.ro, Daniel Truica, in perioada noiembrie-decembrie 2010 s-au procesat prin site-ul amintit 4.350 de bilete de avion, ceea ce reprezinta o crestere de circa 65% fata de 2009.  „Pentru 2011 estimam o crestere a profitului de 40%, datorita unor inovatii tehnologice la vanzarea de bilete de avion si lansarea unor noi produse. Ritmul accelerat de migrare a clientilor de la agentii traditionale la cumparaturi online va ajuta de asemenea Vola.ro”, a mai declarat Daniel Truica. in 2010 compania a generat afaceri de circa 6 milioane de euro, in crestere cu 46% fata de 2009.

decoleaza.ro

in cazul site-ului Decoleaza.ro, numarul rezervarilor inregistrate pe site la final de an a inregistrat o crestere de circa 20%, cresterea datorandu-se in mare parte evolutiei bazei de clienti dar si familizarii consumatorilor de pe piata interna, cu achizitionarea produselor online. Antoniu Iubak, marketing manager al Decoleaza.ro a subliniat ca a sesizat un interes mai ridicat decat in anii anteriori pentru destinatii externe: Viena, orase din Italia, Bulgaria sau Spania. Decoleaza.ro este operat de compania Business Travel Turism. in 2009, compania a generat afaceri de circa 8,3 mil. euro, in scadere de la 9 mil. euro in 2008, si profit de circa 500.000 euro.

Site-ul ParAvion.ro, detinut pana in iulie 2010 de Millennium Tour, a fost achizitionat la acea data de Happy Tour. Oficialii companiei spun ca aceasta tranzactie s-a dovedit a fi de bun augur. „in noiembrie-decembrie s-au emis cu 30% mai multe bilete decat in aceeasi perioada a lui 2009. Am sesizat, in ciuda crizei economice, tendinta internautilor de a utiliza site-ul pentru a rezerva bilete de avion first class si business class, deci o cerere sporita de servicii din partea romanilor bogati si a oamenilor de afaceri”, conform lui Remus Visan, director adjunct Paravion Tour SRL.

Sursa: dailybusiness.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302