Proiecte de revigorare a statiunilor balneare din Romania pe 2011

Proiecte de revigorare a statiunilor balneare din Romania pe 2011
person Horeca
access_time_filled

Proiecte de revigorare a statiunilor balneare din Romania pe 2011

Anul 2011 a debutat cu proiecte noi pentru revigorarea statiunilor balneare romanesti, anuntate la inceputul anului, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Trei statiuni, si anume Baile Herculane, Borsec si Sulina vor beneficia de lucrari de reabilitare anul acesta, potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea.

baile-herculane

„Ne propunem sa reabilitam, sa modernizam si sa pregatim pentru turismul de calitate trei statiuni turistice, pe baza unor proiecte pilot. Este vorba de Herculane, Borsec si Sulina. La Sulina intentionam sa lansam Strategia europeana a Dunarii, care se va lansa in Ungaria, la Budapesta, anul acesta. Am obtinut acordul in vara lui 2010, sa putem face si o lansare in Romania, a acestei strategii, la Sulina”,  a precizat Elena Udrea. De asemenea, ministrul Turismului a mai declarat ca are in vedere anul acesta si proiectul pentru dezvoltarea unor bai termale in Bucuresti.

in 2010, au fost finalizate 6 proiecte in cadrul Subprogramului „Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice”, si anume: in Arad – au fost finalizate lucrarile la standul din oras-, in statiunile Praid, Ocna Sibiului, Calimanesti, Harghita si Covasna. „Cele 6 proiecte finalizate in 2010 au avut o valoare de peste 20.000.000 lei. Acestea se refera la finalizarea lucrarilor din Arad, la strandul din oras, inaugurarea centrului balnear din Praid, din Ocna Sibiului, la Calimanesti, la Covasna am finalizat lucrarile la centrul de informare turistica, de asemenea am inaugurat bai traditionale in decembrie 2010, in Harghita si Covasna”.

praid

Ministrul Turismului s-a aratat incantata de baile traditionale construite in 2010, in Harghita si Covasna: „A fost o surpriza pentru mine sa vad ce inseamna o baie traditionala secuiasca. Este un adevarat castig pentru comunitate. Cu bani foarte putini, in jur de 100.000-150.000 de euro, baile traditionale exploateaza resursa de apa minerala din zona”.  in ceea ce priveste alte statiuni balneare din Romania unde se deruleaza lucrari, la Tusnad este gata prima etapa a viitorului centru balnear si urmeaza partea de dotare.

Privitor la mult trambitatul proiect balnear la Bucuresti, ministrul turismului a declarat ca¾Am incercat sa lucram cu cei care detin licenta de exploatare pe Bucuresti, le-am oferit posibilitatea de a accesa fonduri europene. Pe Bucuresti-Ilfov a mers foarte greu accesarea fondurilor europene, existand cea mai slaba accesare a fondurilor europene din tara. in cazul in care nu il vor face un privat, il facem noi. Turismul balnear in Ungaria s-a dezvoltat dupa un plan lansat la inceputul anului 2000, finantat in totalitate de stat, ceea ce inseamna ca atunci cand ai o astfel de resursa merita sa investeasca statul”.

Evolutia turistilor din zona statiunilor balneare, in trimestrul II al anului 2010, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a fost pe un usor trend ascendent potrivit Institului National de Statistica. S-a inregistrat o crestere a innoptarilor in zona statiunilor balneare, cu 1,7%, de la 1.2261.899 in 2009 la 1.283.734 in 2010. De asemenea, s-a inregistrat si o crestere a innoptarilor turistilor romani in 2010, in statiunile balneare, cu 1.9%, ajungand la 1.258.336 in 2010, de la 1.23.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302