Compania austriacă Salesianer Miettex cumpără spălătoria industrială Promar Textil din Braşov

La 10 ani de la lansarea pe piaţa din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează compania S.C. Promar Textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic. Salesianer activează în domeniul serviciilor de curăţare profesională şi închiriere a articolelor textile pentru domeniile medical, Horeca şi industrie.

Investiţia se ridică la peste 5 milioane Euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale.

promartextil

În anul 2007 compania intra pe piaţa din România prin inaugurarea spălătoriei din Bucureşti, iar în 2014 compania a lansat o noua fabrică Vestul ţării, la Oradea. Acum, după o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziţia din Judeţul Braşov iar prin acest pas, Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judetele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.

La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar şi internaţional, cu celelalte ţări din grup prin intermediul tehnologiei RFID (Radio-frequency identification). Această tehnologie permite identificarea automată şi în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informaţii cu privire la trasabilitatea textilelor. În toate aceste judete (Bv, PH, Sb, Cv, Ms) Salesianer Miettex are deja clienţi către care face livrari, însă, în urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi.” a declarat Ec. Adrian Chiorean, Director General pe România al Salesianer Miettex.

miettex

După achiziţie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajaţi în România, la Braşov lucrând aproximativ 90 de persoane. Pentru spălătoria din Braşov compania austriacă va face mici îmbunătăţiri ale fluxului tehnologic, Promar Textil realizând o investiţie majoră în anul 2014.

De asemenea, familia Moraru, foştii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, împreună având în plan să dezvolte noi proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul RFID şi nu numai.

În 2014, cand am definitivat investiţia de la Oradea aveam o cifră de afaceri de 4.5mil euro. Înainte de achiziţia de la Braşov am avut 7.3mil euro, iar acum, împreună cu fabrica din Braşov vom avea o cifră de afaceri de 10 mil euro. Estimăm că vom încheia anul 2018 cu 11.5 milioane de euro.“ a mai declarat Ec. Adrian Chiorean.

Salesianer Miettex spală acum în România 25 tone textile/zi, iar la Braşov se spală 8 tone/zi, deci un total de 32 de tone/zi, aproximativ 2300-2500 kg/oră (echivalentul a peste 6500 mașini casnice de spălat zilnic!).

igienizaretextile

La nivel european, Salesianer Miettex igienizează 510 tone textile/zi în 9 ţări şi are 3300 de angajaţi şi peste 30.000 de clienţi.

În România, compania austriacă are clienţi în domeniul hotelier (Hotel Radisson, Hotel Novotel, Garden Inn by Hilton, Hotel President Oradea, Double Tree by Hilton Cluj,  Mercure Sighisoara); industrial (Marquardt, Swoboda Hartman, Porsche în industria automotive, Aaylex deţinatorii mărcii Coco Rico, Agricola Bacău, Heidi Chocolat în industria alimentară; Infomed Fluids, Actavis în industria pharma) şi în domeniul medical, diverse spitale private şi de stat (Spitalul Matei Balş, Maternitatea Filantropia, Sanador, Medicover, Spitalul Judeţean Timişoara, Spitalul Judeţean Oradea, Spitalul Municipal Oradea).

Despre Salesianer Miettex:

SALESIANER MIETTEX reprezintă progresul în managementul de textile. Fondată ca afacere de familie încă de la 1916, compania oferă o bază solidă în soluţii personalizate de închiriere de articole textile. Activitatea de bază a companiei o reprezintă serviciile complete de închiriere a articolelor textile pentru hoteluri și restaurante, uniforme de lucru pentru industrie si comerț, cât și furnizarea de articole textile pentru domeniul sanitar. La aceasta se adaugă textilele pentru încăperi de tip CLEANROOM, produse pentru igiena grupurilor sanitare, cât şi carpete lavabile de acces standard și publicitare. Angajamentul faţă de calitate, igienă, sustenabilitate şi investiţiile în tehnologia cea mai modernă dar şi în angajaţi calificaţi au determinat poziţia superioară pe piață.

SALESIANER MIETTEX extinde garanția igienei în aproape toate domeniile comerciale.

Ceea ce a început cu dotarea spitalelor și a căminelor de îngrijire s-a aplicat întregului management de textile. SALESIANER MIETTEX îndeplinește cerințele și standardele impuse spălătoriilor care prelucrează articole textile pentru spitale. Aceleași standarde se aplică și articolelor textile pentru hoteluri, restaurante și uniformele de lucru din întreprinderile industriale.

Igiena este o preocupare deosebit de importantă. Externalizarea logisticii articolelor textile a devenit un mijloc eficient al managementului de textile. Aici este vorba despre mai mult decât igienă. Igiena extensivă este indispensabilă pentru protejarea împotriva microbilor și agenților patogeni. Înainte, de exemplu, era comun ca hotelurile și restaurantele să se ocupe de articolele textile în propriile spălătorii. Experți în igienă recunoscuți, ca Prof. Dr. Klaus-Dieter Zastrow de la Institutul de Igienă și Medicină Ecologică din Berlin, avertizează: „Multe companii au o impresie falsă când vine vorba despre igienă şi anume ca aceasta se poate obţine prin spălarea în mașini de 7,5 kg la 30°C. Îndepărtarea germenilor nu poate fi atinsă astfel şi textilele devin implicit o sursă de microbi”. Metode profesionale standardizate pot fi obţinute practic numai prin externalizarea către specialişti. SALESIANER MIETTEX face managementul de textile atractiv din punct de vedere economic.