A venit vremea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus”

A venit vremea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus”
person Horeca
access_time_filled

Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus” se va desfășura și anul acesta la Focșani, județul Vrancea, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, unde se vor reuni companii viticole din Vrancea, din țară și din străinătate, proprietari de restaurante și hoteluri, profesioniști în domeniul viticulturii, dar și specialiști în gastronomie. Organizat de Consiliul Județean Vrancea, festivalul, ajuns deja a a XIX-a ediție, se va desfășura în Piața Unirii din municipiul Focșani.

banner

Ediția de anul acesta a festivalului va găzdui și un Concurs Național de Vinuri „Bachus 2011″, organizat sub patronajul Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR). Toți cei care doresc să se înscrie la Concursul Național de Vinuri „Bachus 2011″ vor depune un număr de trei sticle din proba de concurs la sediul Camerei Agricole Vrancea.
Tot în cadrul festivalului se va organiza și o licitație de vinuri vechi dar și vizite și degustări de vinuri la beciurile și cramele din Vrancea sau seminarii de specialitate. Cel mai important, oamenii de afaceri vor avea ocazia să schimbe informații și să își promoveze vinurile.
winesÎn 2010, aproximativ 35.000 de vrânceni au vizitat standurile producătorilor de vinuri și au participat la evenimentele organizate în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus”. „Festivalul a fost un succes și din punctul de vedere al producătorilor de vinuri”, scria Monitoul de Vrancea, la data respectivă.
Bachus 2010 a adus beneficii economice imediate producătorilor de vinuri din județul Vrancea. Datele unui studiu realizat în rândul podgorenilor care au participat la „Bachus 2010” arată faptul că, în timpul festivalului, au fost semnate trei contracte de livrare de vinuri cu importatorii veniți să guste vinurile expuse în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302