Evadare în Dealu Mare 2, un proiect de succes pentru turismul viticol românesc

Evadare în Dealu Mare 2, un proiect de succes pentru turismul viticol românesc
person Horeca
access_time_filled

Asociația Profesională Vitivinicolă Dealu Mare pregătește a doua ediție a evenimentului Evadare în Dealu Mare, în weekendul 26-27 iunie. După succesul înregistrat în august 2020 a fost evidentă dorința românilor pentru opțiuni turistice inedite, bazate pe experiențe multi senzoriale și care să le arate o latură elegantă a industriei vinului românesc.

Așa cum vedem de decenii în țările cu tradiție în viticultură, turismul asociat acestei industrii contribuie la succesul de business, la construirea unui brand de țară și regiune și la creșterea cotei pentru anumite soiuri și crame. Fabulosul Bordeaux, La Rioja și ale sale vinuri intense sau zone mult mai îndepărtate precum Mendoza în Argentina sau Napa Valley în US, sunt repere internaționale și modele pentru cum turismul vine să completeze povestea vinului și are rolul de a construi brand, atașament și reputație pentru Dealu Mare- regiune fanion pentru industria vinului din România.

Creșterea acestei nișe turistice are la bază deschiderea spre colaborare a unui număr important de crame din regiunea Dealu Mare. De la nume cu tradiție și portofoliu precum Tohani, Serve sau Davino și până la crame noi și curajoase, precum Dagon Clan sau Gramofon, toate au văzut o oportunitate în această nouă zonă de business și de comunicare. Turismul viticol poate ajunge în România o linie complementară de venit pentru cramele care înțeleg importanța asocierii în proiecte ample.

evenimentevadareindealumare

Am luat parte la un preview concentrat a ce se pregătește pentru a doua ediție a Evadării în Dealu Mare compus din degustări la 4 crame, fiecare făcând parte din cele 4 trasee gândite de organizatori.

Lacerta propune o experiență modernă, cu un portofoliu bogat de vinuri și cu o poziționare extrem de elegantă. A doua oprire a fost la crama Apogeum, perla domeniului Tohani, ce vine cu o abordare unică asupra soiului Fetească Neagră prin tehnici speciale și o pasiune remarcabilă a proprietarului Virgil Mândru pentru dezvoltarea acestui vin într-o emblemă națională.

O altă abordare, de data aceasta bazată pe expertiză franțuzească și pasiune locală vine de la crama SERVE. Aici au degustat în premieră Cuvée Pacs, noutatea sezonului și Cuvée Charlotte eticheta de vin roșu sinonim cu această cramă.

Ultima oprire ne-a arătat și un nou stil de a face vin în Dealu Mare. Dagon Clan vine cu o energie super cool, emană tinerețea echipei care se află în spatele cramei și propune vinuri curajoase, altfel și realizate cu spirit liber.

lacertadealumarePatru povești diferite care arată puțin din diversitatea de abordări și de energii pe care cramele din Dealu Mare le oferă în industria vinului și în relație cu consumatorii.

Proiectul de turism viticol Evadare în Dealu Mare, inițiat de Asociația Profesională Viniviticolă Dealu Mare, își propune ca în cadrul celor 4 trasee să ofere diversitate de experiențe, să educe publicul despre bogăția surprinzătoare aflată atât de aproape de București și să ofere momente de relaxare în mijlocul naturii.

Participanții vor avea accces la hărți detaliate cu regiunea viticolă Dealu Mare pentru a înțelege pe deplin cât de bogată este oferta de turism specializat și cât de sofisticat este portofoliul de soiuri și etichete din zonă. Harta tipărită va fi dăruită ca suvenir tuturor participanților și are și o componentă interactivă: cei care obțin pe ea semnăturile tuturor winemakerilor de la crame vor primi, în cadrul unui eveniment organizat în ajunul Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România (care anul acesta este pe 3 octombrie), titlul de ambasador onorific al regiunii viticole Dealu Mare.

Biletele pentru ediția din acest an a evenimentului Evadare în Dealu Mare sunt disponibile pe IaBilet.ro, iar organizatorii promit o experiență #pesteașteptări.

Articol scris de Ana Andrei, Consultant Hospitality.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302