Crama Liliac își consolidează echipa cu oenologul Ghislain Moritz

Crama Liliac își consolidează echipa cu oenologul Ghislain Moritz
person Horeca
access_time_filled

Crama Liliac face un pas important prin atragerea în echipă a lui Ghislain Moritz, renumit oenolog francez, cu o vastă experiență în producția de vinuri, atât pe piața internațională, cât și în România, unde a activat timp de 10 ani, producând vinuri reper pentru una dintre cele mai apreciate crame din țară.

Pasiunea pentru vin a lui Ghislain pornește de la o vârstă fragedă, la începutul anilor 2000, pe când călătorea în Australia. Acolo a intrat în domeniul agriculturii și a fost fascinat de vinurile spectaculoase care ofereau o incursiune în gastronomie, istorie, cultură, povești și socializare. Francez la origini, Ghislain a început să studieze oenologia în Burgundy, în anul 2005, unde a lucrat mult pe producția de vinuri Pinot Noir și Chardonnay. În 2009, urmează calea Portugaliei, un alt tărâm reper pentru producția de vinuri excelente. Acolo a fost și locul unde pasiunea și experiența lui s-au făcut cunoscute până în România, unde a locuit până în 2017, când a simțit că e momentul să pornească în propria aventură a vinurilor. A revenit atunci în Franța, Alsacia, unde alături de soția lui a pus bazele unei crame butic, unde produc vinuri premium cu cele mai bune varietăți de struguri, precum Pinot Gris și Pinot Noir, de altfel soiurile preferate de el.

Anul 2022 l-a găsit relaxat, cu propriul proiect așezat și deschis pentru o colaborare despre care chiar el spune că a fost menită să se întâmple aici și acum. Venirea lui în echipa Liliac nu este deloc întâmplătoare, fiind precedată de o lungă prietenie cu Miron Radić, CEO-ul cramei Liliac. S-au cunoscut în urmă cu câțiva ani, tot mergând împreună la diferite târguri internaționale de vin. După lungi discuții și degustări, și-au dat seama că împărtășesc nu doar pasiunea comună pentru vinuri, ci și o mentalitate similară și aceeași direcție cu privire la producția de vinuri premium. Cel mai important, au aceeași rigurozitate, care este esențială în acest domeniu, pentru a duce industria vinului la nivelul următor, pentru a seta noi standarde în producția de vinuri.

După o serie de lansări de etichete noi în premieră și a unor concepte pionier, echipa Cramei Liliac privește viitorul cu optimism și încredere, având și marele avantaj al unui climat ideal pentru producția de vinuri senzaționale, cum este cel transilvănean.
Ne-am dorit o viziune și o gândire fresh, o abordare care să potențeze succesul cramei de până acum și să aducă cea mai bună abordare producției noastre de vinuri. Avem convingerea că Ghislain va aduce un touch personal relevant și va scoate tot ce e mai bun din acest terroir. Împreună cu Paula și Cristina, oameni de bază în echipa de la crama din Batoș, Ghislain va conduce producția tuturor vinurilor Liliac spre o nouă eră, în misiunea noastră de a deveni cea mai bună cramă din Sudestul Europei, de ce nu,” a spus Miron Radić, CEO Crama Liliac.

Oenologul Ghislain Moritz consideră că un vin bun se asociază mereu cu un moment frumos. Deși iubește Pinot Noir-ul, consideră că varietățile românești sunt grozave, dar nu suficient de cunoscute, ele merită puse în valoare și aduse în lumină mult mai mult.
Viitorul producției de vinuri se va confrunta cu o serie de provocări, cea mai importantă fiind încălzirea globală. Este însă fascinant cum evoluează industria vinului din România, cât de repede se dezvoltă, este dinamică și versatilă, și sunt sigur că va absorbi tot mai mulți consumatori și din vest. E dificil de spus cum va evolua în viitor, dar abia aștept să fiu surprins, am mare încredere în piața locală și mai ales în climatul excelent de care se bucură Crama Liliac, în probabil unul dintre cele mai spectaculoase ținuturi din România, Transilvania,” declară Ghislain Moritz, Head Wine Maker Crama Liliac.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302