Pizza spune o mulțime de povești, ascunde în ea un stil unic

Pizza spune o mulțime de povești, ascunde în ea un stil unic
person Horeca
access_time_filled

Asociația Pizzerilor din România își propune să promoveze cultura gastronomică cu accent pe pizza și pe panificație. Din acest motiv, a ales materia primă de la Agugiaro & Figna Molini, o companie fondată pe valori precum unitatea, respectul față de pământ, față de oameni, față de ingrediente.


Din setea de a cunoaște și de a ști, s-a născut Asociația Pizzerilor Profesioniști din România, o asociație neguvernamentală cu sediul în Cluj-Napoca, România, al cărei obiectiv principal este promovarea culturii gastronomice, cu accent pe pizza și pe panificație. Agugiaro & Figna Molini este compania italiană care a sprijinit și a susținut încă de la început crearea și activitatea școlii recunoscute de Guvernul României. Școala și compania de morărit sunt unite de o singură misiune: să ofere valoare oamenilor și materiei prime. Motivul pentru care în laboratoare se folosește făina Agugiaro & Figna Molini este următorul: inițierea cursanților în cunoașterea în profunzime a produsului pizza.


Iată o rețetă pentru a afla mai multe despre două produse, din linia Le 5 Stagioni, folosite de profesorii și tehnicienii Asociației Pizzerilor din România. Vă prezentăm „Pizza Vintage”, care utilizează Făina Superioară Blu Le 5 Stagioni și Nucleo Pizza Rustica. Prima este o făină de grâu moale de tip „00″, cu un conținut ridicat de proteine, potrivită pentru toate aluaturile directe și indirecte cu o perioadă lungă de dospire, în care este necesară o elasticitate excelentă. De asemenea, este extrem de potrivită pentru toate aluaturile cu maturare la temperatură controlată, care trebuie să se odihnească în frigider. Nucleo Pizza Rustica, pe de altă parte, este un produs pe bază de semințe de in, semințe de mei decojite, semințe de susan, soia și germeni vitali de grâu, bogate în Omega 3 și vitamine din grupele B și E, ceea ce face ca aluatul parfumat să fie deosebit de indicat pentru aluaturi directe, cu dospire îndelungată, la o temperatură controlată, inclusiv la frigider.


Rețetă Pizza Vintage
Aluatul:

900 g Făină Superioară Blu Le 5 Stagioni
100 gr Nucleo Pizza Rustica Le 5 Stagioni
25 gr Sare
50 ml Ulei EVO
650 ml Apă
3 gr Drojdie uscată Le 5 Stagioni
Procedură
Adăugați în mixer făina, drojdia și jumătate din cantitatea de apă indicată în rețetă. Se frământă timp de 10 minute, apoi se adaugă încet restul de apă și la final sarea. După cele 10 minute, adăugați uleiul și continuați să frământați până când acesta se combină cu aluatul.
Dospire
Când aluatul este gata, lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei (aproximativ 18/20°C) timp de o oră, acoperit cu folie.
Împărțire pe bucăți
După ce a trecut timpul de dospire, tăiați aluatul în fâșii și formați bile de 240 g. Lăsați-le să se odihnească în casete timp de o oră.

Maturare
Introduceți casetele în frigider la 4°C și lăsați-le la maturat timp de 24/48 de ore.

Regenerare
Scoateți bilele din frigider cu trei ore înainte de a începe să le întindeți. În acest fel, aluatul va ajunge din nou la temperatura potrivită pentru a se putea lucra cu el.

Acoperire
Tăvăliți bilele într-o cantitate generoasă de griș de grâu remăcinat și aduceți-le la diametrul dorit (28/30 cm).
Asezonați cu:
80 g roșii, 90 g mozzarella, 150 g cremă de brânză ricotta, flori de dovleac (1 pentru fiecare segment), 100 g mix roșii confiate.

Coacere
Coaceți în cuptor pe lemne, la 360/390°C, timp de două minute.
La ieșirea din cuptor adăugați 80 g ton afumat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302