10 zile până la startul Târgului Internațional de Vinuri GoodWine

10 zile până la startul Târgului Internațional de Vinuri GoodWine
person Horeca
access_time_filled

targvinurigoodwineMai sunt 10 zile până la deschiderea ediției de primăvară a Târgului Internațional de Vinuri GoodWine, care va avea loc între 15 și 17 aprilie 2016, la Romexpo.

Până în acest moment au confirmat prezența: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon România (Partener), Crama Oprișor, Budureasca, Crama Basilescu, Domeniile Sâmburești, Casa de Vinuri Huși, Domeniile Ostrov, Domeniile Tohani, Domeniul Bogdan, Via Viticolă Sarica Niculițel, Alcovin Măcin, Liliac, Crama Averești, Domeniul Vlădoi, Crama Darie, Crama Hermeziu, Senator Wine, Crama Tata și Fiul, Crama Mennini, Cramele Cricova, Midalidare Estate (Bulgaria), Divin Călărași (Republica Moldova), Maurt (Republica Moldova), Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova (cu mai multe crame), Il gusto del Vino (Italia), Giuliano Tartufi, Unicom Wood, Romprix, Romwine Equipments, Valdo Invest, Kulinox, Astron Chemicals, Bradley Smoke.

După o pauză de doi ani, Forumul Vinul.Ro, care anul acesta se va desfășura pe parcursul primelor două zile ale Târgului GoodWine din aprilie, propune teme de discuție și degustare de interes atât membrii industriei cât și pentru amatorii de vin sau reprezentanții presei generaliste.

în prima zi de Târg, 15 aprilie, pe parcursul a 90 de minute, va avea loc un masterclass de vinuri românești organizat într-o sală adiacentă și moderat de către Cătălin Păduraru și Cezar Ioan, la care enologi cu rezultate validate de către specialiști și de către piață vor fi invitați să-și prezinte realizările și opiniile către publicul interesat.

editiegoodwineaprilie2016

Destinat în primul rând amatorilor, masterclass-ul – care va prezenta 12 vinuri – își propune să umple în primul rând un gol pe care l-am resimțit la ultima ediție a Târgului, când au avut loc două astfel de evenimente dedicate vinurilor de peste Prut și unul dedicat vinurilor de la sud de Dunăre, dar a lipsit “de pe teren” tocmai… reprezentativa țării gazdă, subliniază organizatotorii târgului.

Fără pretenția de a crea noi “selecționata perfectă” sau de a oferi o imagine exhaustivă, intenționăm să aducem prin acest masterclass un plus de vizibilitate asupra soiurilor românești – în ochii amatorilor și pentru mass-media – și să punctăm câteva dintre elementele care credem că ar trebui să stârnească mult mai mult interes decât o fac în prezent. Mai sperăm și ca, în urma participării la masterclass, vizitatorii GoodWine să devină mai cunoscători și mai receptivi la ofertele – evident, mai bogate! – pe care cramele prezente cu standuri le adresează publicului care trece pragul Târgului”, se precizează într-un comunicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302