Peste 30 de crame, 200 de vinuri premium și o serie de masterclass-uri vă așteaptă la REVINO

“Revino - Descoperă Vinurile din România”, eveniment dedicat promovării vinurilor şi turismului viticol din România aflat la a două ediţie, are loc în perioada 6-8 mai 2017 în Bucureşti. Astfel, iubitorii de vinuri şi persoanele interesate să le descopere vor putea desgusta peste 200 vinuri premium de la cei 32 de expozanţi, crame naţionale şi internaţionale. În plus, ziua de 8 mai este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism.

Macheta ReVino Wine Fair 1

Prima ediţie a târgului de vinuri Revino – Descoperă Vinurile din România a avut loc anul trecut şi s-a dovedit un real succes pentru crame şi vizitatori.” spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro. “Anul acesta numărul expozanţilor a crescut semnificativ, la fel cum ne aşteptăm să crească şi numărul iubitorilor de vinuri care vor fi prezenţi. Am observat în ultima vreme un interes din ce în ce mai mare acordat de bucureşteni şi nu numai vinurilor pe care le beau în anumite momente şi locurilor pe care le vizitează în weekend sau în zilele libere.

Fiecare expozant de la Revino - Descoperă Vinurile din România va prezenta publicului un număr de maximum 7 vinuri exclusiv HoReCa şi va beneficia de aceleaşi condiţii de prezentare. Astfel, vizitatorii vor aprecia vinurile pe care le vor degusta şi discuţiile pe care le vor avea cu reprezentanţii cramelor pentru a le afla poveştile.

La a doua ediţie a târgului de vinuri sunt aşteptaţi peste 1.300 de vizitatori într-un cadru elegant care să reflecte imaginea pe care vrem să o avem la nivel naţional şi international. Fiecare persoană va primi un pahar la intrare împreună cu catalogul evenimentului pe care îşi va putea nota părerile şi preferinţele despre vinurile degustate pe care le pot achiziţiona la plecare.

O altă noutate pentru acest an este biroul de turism viticol pe care îl vom avea la Revino – Descoperă Vinurile din România.” continuă Alina Iancu. “Oferim cramelor care realizează turism viticol posibilitatea de a-şi prezenta poveştile şi ofertele vizitatorilor şi de a-i convinge să le treacă pragul. În plus, un reprezentant ReVino.ro va poveşti celor prezenţi într-un mod imparţial informaţii despre toate zonele ţării şi detalii despre cramele care pot fi vizitate de grupuri mai mici sau mai mari de persoane.”

crameromaniaProgramul evenimentului este completat de o serie de 4 masterclass-uri - seminarii susţinute de experţi în vinuri, precum Ana Săpungiu – singura româncă Master of Wine, Frederic Vigroux – somelier şi consultant francez certificat WSET III, Cristina Raicu - profesor la şcoala de vinuri Wine Craft deţinătoare a certificatului WSET III şi trei enologi recunoscuţi de la cramele din România: Aurelia Vişinescu, Oliver Bauer şi Laurent Pfeffer.

Costurile de participare la eveniment se încadrează între 50 şi 100 lei pentru accesul la eveniment şi între 80 şi 120 lei pentru acces la masterclass-uri, iar biletele pot fi achiziţionate atât online de pe www.winefair.revino.ro/visitors/tickets, cât şi direct la eveniment. De asemenea, ziua de luni, 8 mai, este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism, iar intrarea este pe bază de invitaţie. 

Pentru promovarea turismului viticol din România, Alina Iancu a dezvoltat proiectele CrameRomania.ro (singura bază de date bilingvă - română şi engleză - a cramelor din România), Revino.ro (agregator de tip Trip Advisor al cramelor şi magazinelor specializate de vinuri - vinoteci şi restaurante - din România).