Al doilea concurs de ape minerale – un eveniment reușit, continuarea unei tradiţii

Al doilea concurs de ape minerale – un eveniment reușit, continuarea unei tradiţii
person Horeca
access_time_filled

concursapeminerale2014A doua ediție a Concursului Național de Ape Minerale (CNAM) 2014 s-a desfășurat vineri, 28 noiembrie, la Centrul Aroma din Corbeanca și a fost o reușită pe toată linia. Evenimentul a continuat demersul de evaluare a pieței românești de apă minerală început în anul 2013. Analiza apelor s-a facut doar din punct de vedere senzorial, de către un juriu de 5 somelieri profesioniști din Italia și România.

„Două organizații de somelieri și-au dat mâna pentru a forma juriul acestui concurs: Associazione Italiana Sommelier (AIS) și Organizația Somelierilor din România (ORS 2011). O remarcabilă desfășurare de forțe, care a dovedit interesul crescut al somelierilor pentru această nouă specializare: apa minerală. Concursul s-a desfășurat într-o totală transparență: producătorii care și-au înregistrat apele în competiție, împreună cu reprezentanții presei, au putut să asiste la toate fazele de degustare, evaluare și notare, care s-au desfășurat în amfiteatrul Centrului Aroma”, a declarat Răzvan Avram, project manager la BonChef.ro, co-organizatorul evenimentului.

jurizareapeminerale

„Evenimentul de vineri a fost a doua competiție națională de ape minerale organizată după cele mai înalte standarde ale profesioniștilor gustului, a cărei reușită creează o bază solidă pentru edițiile ce vor urma”, a mai spus Răzvan Avram, project manager la BonChef.ro, co-organizatorul evenimentului. Juriul Concursului Național de Ape Minerale 2014 a desemnat câștigătorii competiției. La cele 7 categorii de ape înscrise în concurs, s-au acordat 7 premii. Brandurile premiate sunt (în ordine alfabetică):

•    Aqua Carpatica (2 premii la 2 categorii)
•    Aro (1 premiu)
•    Perla Moldovei (1 premiu)
•    Perla Harghitei (2 premii la 2 categorii)
•    VCH Barcelona (1 premiu)

Premiile acordate poartă mențiunea „Apă apreciată de juriul Concursului Național de Ape Minerale 2014”. Situația detaliată a premiilor, pe branduri, producători și categorii o puteți găsi mai jos:

rezultateconcursapeminerale

Concursul a fost organizat de Revista BonChef.ro, Revista AgroInteligenta, Organizația Somelierilor din România 2011, Societatea Națională a Apelor Minerale și Eventosophy.

Pentru alte informații, puteți contacta organizatorii la +40741261423 sau pe e-mail nazarie@bonchef.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302