Ambasadorul Mondial al GRANT’S a venit în România

Ambasadorul Mondial al GRANT’S a venit în România
person Horeca
access_time_filled

Ludovic Ducrocq, cunoscut mai bine sub numele de Ludo, a vizitat pentru prima dată România, unde a prezentat celor mai buni barmani precum și presei locale cinci dintre cele mai cunoscute whiskyuri ale producătorului scoțian Grant’s. Cele cinci produse prezentate au fost:
– Grant’s Family Reserve
– Grant’s Ale Cask
– Grant’s Sherry Cask
– Grant’s 12 years old
– Grant’s 25 years old
Grants-Ludo-Ducrocq
William Grant and Sons este o afacere de familie ce deține mărci care sunt recunoscute și apreciate la nivel mondial cum este, de exemplu, Grant’s Family Reserve, cel mai popular și premiat blended Scotch whisky din lume. De fapt, toate produsele Grant’s au o poveste impresionantă, compusă dintr-un amestec de proporții și ingrediente, arome și gusturi și poate cel mai important, din nenumărate picături de pasiune… toate dezvăluite publicului invitat să participe la ediția din București a Turneului Mondial început de Ludo.   

După ce poveștile au fost spuse și secretele dezvăluite, particpanții au putut experimenta ei înșiși savoarea gusturilor și a aromelor obținute prin diferite procese de maturare. „Am fost încântat sa fiu invitat în România pentru a prezenta Grant’s și pentru a împărtăși povestea și tradiția celui mai vechi whisky scoțian deținut de-a lungul generațiilor de aceeași familie. România este o piață emergentă de whisky captivantă, iar întâlnirea  cu o noua generație de pasionați de whisky a fost o plăcere deosebită”, a spus Ludovic Ducrocq.
Grants-EMBASSY
Scopul acestui training a fost să prezinte participanților deosebirile dintre diferitele tipuri de whisky în funcție de regiunea din Scoția din care provin, vârsta și tipul lor (malt/single malt), precum și modul în care a avut loc procesul de maturare.
Procesul de maturare este cel care oferă identitate băuturii: culoarea, gustul, limpezimea și aromele distinctive împrumutate pe parcurs sunt date de lemnul butoaielor care au fost folosite la învechirea vinului de Xeres, a burbonului (butoaie americane) sau la depozitarea berii blonde.
Poate că unul din secretele dezvăluirii gustului este și paharul special folosit pentru degustare, denumit pahar tulip, special creat pentru a dezvălui toate calitățile unice ale whiskyului.
În urma trainingului oferit de Ludo, barmanii și participanții vor fi în măsură să aprecieze și să folosească aromele unice ale lui Grant’s, putând astfel să spună povestea mai departe sau să o continue fiecare în felul său.
Trainingul a constat în trei părți:
– Arta meșteșugului de a produce arome distinctive
– Arta de a îmbina
– Influența lemnului

grants_400x250
Astăzi, Grant’s Family Reseve este prezent în peste 180 de țări. Master Blender-ul Grant’s, Brian Kinsman, amestecă cu îndemânare aproximativ 25 dintre cele mai fine single malt și grain whiskyuri pentru a  produce gustul desăvârșit al Grant’s Family Reserve. Baza amestecului o constituie însă cunoscutul Girvan grain whisky. Distilat la o temperatură mai scăzută pentru a-l face mai delicat și cu o nuanță mai deschisă la culoare, acesta este ulterior învechit în butoaie speciale pentru a-i oferi o aromă mai puternică, mai dulce, ușor fructată. Brandul de whisky Grant’s se află în portofoliul Alexandrion Group.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302